ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / «ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2024»

Με τη συνέντευξη τύπου δόθηκε...η πρώτη πιστολιά...

  23.02.2024 17:13       3718

Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, αποτέλεσε την…πρώτη σελίδα του διεθνή  αγώνα αγωνιστικών κατηγοριών με την επωνυμία  «ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2024» που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης από σήμερα το απόγευμα μέχρι και την προσεχή Κυριακή (23–25 Φεβρουαρίου  2024).

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε. την οποία εκπροσώπησε στη συνέντευξη ο Γενικός Γραμματέας, Στέφανος Αυγουλέας που ανέφερε: «Εκ μέρους του προέδρου και του δ.σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, θέλω να εκφράσω τη μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε ξανά στο διεθνή αγώνα «ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2024», που ανήκει στο καλεντάρι της European Aquatics. Θέλω να ευχαριστήσω τη τοπική αυτοδιοίκηση, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο, την Περιφέρεια και φυσικά τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές, είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που παρευρίσκομαι με δυο από τους πρωταγωνιστές στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντόχα, τον Απόστολο Χρήστου και τον Ανδρέα Βαζαίο. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Παρόντες λοιπόν δυο εκ των πρωταθλητών μας που διέπρεψαν στο μεγάλο ραντεβού του Υγρού Στίβου στο Κατάρ και θα είναι μεταξύ αυτών που θα λάμψουν με τη παρουσία τους και στο σπουδαίο μίτινγκ της Αλεξανδρούπολης.

Ο Απόστολος Χρήστου τόνισε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αλεξανδρούπολη που είναι η δεύτερη πιο αγαπημένη μου πόλη μετά την Αθήνα που είναι στο σπίτι μου. Έρχομαι από την αρχή της διοργάνωσης, έρχομαι και κάθε χρόνο για προετοιμασίες, η κ. Ρουσσίδου με φιλοξενεί και είναι πάντα δίπλα μου και την ευχαριστώ. Μαζί με το «Ακρόπολις» είναι οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ελλάδα, σε ένα πολύ καλό κολυμβητήριο και με πολύ καλά δομημένο το πρόγραμμα. Πιστεύω κάθε χρόνο η διοργάνωση θα γίνεται όλο και καλύτερη».

Ο Ανδρέας Βαζαίος επεσήμανε: «Είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω καθώς βρισκόμουν στο εξωτερικό. Μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, την αγαπάω πολύ αυτή τη πισίνα, μαζί με το ΟΑΚΑ είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Πολύ γρήγορη που μπορεί να φιλοξενήσει όμορφες διοργανώσεις.  Το έχουν αποδείξει άλλωστε. Χαίρομαι που ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι των διεθνών ομοσπονδιών, και θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Είναι πολύ καλό να διεξάγονται τέτοιες διοργανώσεις που αποτελούν μεγάλο κίνητρο για τα νέα παιδιά».

Η πρόεδρος του διοργανωτή Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (Ο.Φ.Θ.Α.), Χριστίνα Ρουσσίδου, είπε: «Να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφέρεια, αλλά πάνω από όλα αυτούς τους ήρωες, τους πρωταθλητές μας που πριν λίγα μόλις 24ωρα άδειασαν τις βαλίτσες τους από τη Ντόχα και τις ξαναγέμισαν για να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η πρώτη μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται στην πόλη μας, και ευχαριστώ τον Απόστολο Χρήστου, τον Ανδρέα Βαζαίο και όλα τα παιδιά που ήρθαν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους».

Ο αγώνας γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης τον οποίο εκπροσώπησε στη συνέντευξη ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Ηλίας Δαστερίδης. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΦΘΑ, Σάκης Σταυρίδης καθώς και ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρίας ARENA, Παναγιώτης Ρέτζιος.

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των εγκεκριμένων αγώνων πρόκρισης από  την World Aquatics για τους  Ολυμπιακούς αγώνες 2024 (ΠΑΡΙΣΙ) και οι χρόνοι που θα επιτευχθούν, θα ληφθούν υπόψη και για την συμμετοχή των κολυμβητών-τριών για το  Πανευρωπαϊκό Ανδρών – Γυναικών , Έφηβων – Νεανίδων για τους Πολυεθνείς και το Mediterranean Swimming Cup 2024 καθώς και για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 5 αγωνιστικές ενότητες, την Παρασκευή 23/2/2024 (ώρα έναρξης 17:30), το Σάββατο 24/2/2024 (09:30 και 17:15) και την Κυριακή 25/2/2024 (09:30 , 16:30).

Αύριο Σάββατο 24/2/2024 στις 16:15 θα γίνει η Τελετή έναρξης.

Η διοργάνωση θα καλυφθεί από την ΚOE TV.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος