ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ17 / ΣΙΜΠΕΝΙΚ

Με την Ιταλία για ένα μετάλλιο

  27.08.2021 23:32       1001

 Την Ιταλία, η οποία επικράτησε μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα της Ισπανίας με 11 – 10 στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων που πραγματοποιείται στο Σίμπενικ της Κροατίας, θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα στον αυριανό ημιτελικό (Σάββατο 28/8), που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης η Ρωσία (επικράτησε με 14-10 της Ολλανδίας) θα αγωνιστεί απέναντι στην Ουγγαρία (νίκησε με 13-7 το Ισραήλ).

Η Αλεξία Καμμένου, προπονήτρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκφράζεται στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ για το σπουδαίο παιχνίδι και τονίζει:

«Η Ιταλία δίκαια προκρίθηκε στον ημιτελικό αφού ήταν καλύτερη της Ισπανίας σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι. Η Ισπανία ήταν το φαβορί στα προγνωστικά, αλλά την Ιταλία επικράτησε δίκαια. Αυτό δεν αλλάζει τα σχέδιά μας για τον μεγάλο αυριανό ημιτελικό. Αν παίξουμε συγκεντρωμένα έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο στην σπουδαία αυτή διοργάνωση».

Λίγο ενωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής, η Ελλάδα κέρδισε την Κροατία με 13-7 και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που ήθελαν την Εθνική να επικρατεί στην συγκεκριμένη συνάντηση.

«Επιβεβαιώσαμε τα προγνωστικά και φτάσαμε δίκαια στον ημιτελικό. Ίσως θα έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει τη νίκη λίγο νωρίτερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία των κοριτσιών. Έδειξαν χαρακτήρα και επέβαλαν την ανωτερότητά τους έστω και καθυστερημένα. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς οι οποίοι όμως κρίνονται επιπόλαιοι. Θα έχουμε όλα τα κορίτσια στη διάθεσή μας στο παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία» κατέληξε η Αλεξία Καμμένου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ