ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ / ΡΩΜΗ

Με το δεξί ο Ολυμπιακός (6-4 την Ορτίτζια)

  14.12.2020 17:26       661

Με το δεξί εισήλθε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στην εφετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πρώτο αγώνα που έδωσαν τη Δευτέρα το απόγευμα στη Ρώμη απέναντι στην ιταλική Ορτίτζια των Συρακουσών, οι Έλληνες επικράτησαν με 6-4 και έδειξαν ότι και φέτος, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, μπορούν να δείξουν ένα πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Η επικράτηση του Ολυμπιακού δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση στους Έλληνες αφού η εφετινή ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει στην σύνθεσή της το παρόν και το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Η ομάδα βασίζεται σε 11 Έλληνες και δύο Αμερικανούς διεθνείς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε υποδειγματική άμυνα και είναι χαρακτηριστικό ότι στις τρεις τελευταίες περιόδους του παιχνιδιού δέχτηκε μόλις δύο τέρματα.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 2-0, αλλά στη συνέχεια ο άριστος τρόπος παιχνιδιού των Ελλήνων άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-2, 5-3 και επικράτησε τελικά με 6-4, διατηρώντας πάντα ένα προβάδισμα δύο τερμάτων στην συνάντηση.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-0, 2-1, 1-1. Τελικό 6-4.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους κάτωθι παίκτες:

Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 1, Γεννιδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.

Τα γκολ της Ορτίτζια πέτυχαν οι Γκάλλο, Ναπολιτάνο, Ρόσι, Βίντοβιτς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τρίτη την Γερμανική Σπαντάου (18.45) και την Τετάρτη την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (18.45). Οι αγώνες γίνονται στην Ρώμη. Συνολικά οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν 10 παιχνίδια στην διοργάνωση. Οι υπόλοιπες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, σε έδρες που θα καθοριστούν από την ευρωπαΐκή ομοσπονδία. Στόχος των ερυθρολεύκων είναι να φτάσουν στο φάιναλ 8, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού μετέχουν οι ομάδες Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Σπαντάου, Ορτίτζια, Μαρσέϊγ και Ρέκκο.

Στα άλλα παιχνίδια της πρώτης ημέρας του ομίλου σημειώθηκαν τα κάτωθι αποτελέσματα: Ρέκκο - Μαρσέϊγ 11-9 και Γιουγκ - Σπαντάου 13-7. 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ