ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", Νίκος Φουσέκης - Γιώργος Κατσαρός

Mε το βλέμμα στο μέλλον

  12.08.2013 20:54       1281
ΦΩΤΟ: Από αριστερά, Νίκος Φουσέκης και Γιώργος Κατσαρός: O Δήμαρχος των Δελφών με τον αντιπρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κύριο Γιώργο Κατσαρό

Τα «ΠΥΘΙΑ», από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής τους έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά τουρνουά μεταξύ των Εθνικών ομάδων νεανίδων στην υδατοσφαίριση.

Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος οι Εθνικές ομάδες των  μεγαλύτερων σε δυναμικότητα χωρών από όλο τον κόσμο, (Παγκόσμιες δυνάμεις όπως ΗΠΑ, Ισπανία, έχουν δηλώσει παρούσες στο παρελθόν) και βέβαια η Ελληνική Εθνική ομάδα που άλλωστε αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο χώρο της γυναικείας υδατοσφαίρισης.

Στους αγώνες εφέτος έλαβαν μέρος οι Εθνικές ομάδες νεανίδων της Ουγγαρίας, της Ιταλίας της Αυστραλίας και της Ελλάδος. Και φυσικά οι αγώνες "στέφθηκαν" (όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα 12 έτη) με απόλυτη επιτυχία.

Ο Δήμαρχος των Δελφών κύριος Νίκος Φουσέκης μίλησε με υπερηφάνεια για το "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" που διεξήχθη για 13η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Ιτέας.

«Τo "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" είναι μια μεγάλη και διεθνής διοργάνωση που έγινε για δέκατο τρίτο χρόνο στην Ιτέα. Έχουν έρθει με τον καιρό όλες οι Παγκόσμιες δυνάμεις του Παγκόσμιου πόλο ενώ, 
όλα τα δικά μας κορίτσια που συμμετείχαν ως σήμερα στο τουρνουά μας, αγωνίστηκαν στη συνέχεια με την Εθνική ομάδα γυναικών αποσπώντας μετάλλια και σημαντικότατες διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κάνοντάς μας υπερήφανους.

Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν έφυγαν ενθουσιασμένες με χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Αυστραλέζων που έρχονται για 4η συνεχόμενη χρονιά και ήθελαν από τώρα να "τσεκάρουν" τη συμμετοχή τους και το 2014! 

Να τονίσω, ότι αυτό το τουρνουά μαζί με τους Πανελλήνιους Ιστιοπλοϊκούς αγώνες, τους αγώνες αναρρίχησης που κάνουμε κάθε χρόνο, τους αγώνες ανεμοπτερισμού ( που είναι σε είναι σε εξέλιξη ο προγραμματισμός τους για φέτος) και το Διεθνές Τουρνουά ποδοσφαίρου παίδων "Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς" είναι ενταγμένα στον προγραμματισμό μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την εναλλακτική προώθηση του Δήμου μας. 

Κλείνοντας να σας δώσω και την είδηση ότι κάτι ετοιμάζουμε και αφορά ένα νέο άθλημα στον χώρο του υγρού στίβου. Εύχομαι σύντομα να "ευοδωθούν" οι προσπάθειες μας και να ανακοινωθεί επίσημα αυτό που σας προανέφερα και βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίησή του.» 

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κύριος Γιώργος Κατσαρός δήλωσε:

«Δεκατρία χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τότε που κάνουμε αυτούς τους αγώνες που ξεκίνησαν από τη Δημαρχία του Αριστείδη Παπαλάιου και συνεχίζονται με τη Δημαρχία του Νίκου Φουσέκη. Και πάντα με την ίδια ζεστασιά που ο Δήμος μας περιβάλλει στα 13 αυτά χρόνια που δίνουν ραντεβού οι μεγαλύτερες δυνάμεις του Παγκόσμιου πόλο.

Υποσχόμαστε ότι και τα επόμενα χρόνια θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό της νεολαίας μας, της υπέροχης πόλης της Ιτέας, του υγρού στίβου και του Ελληνικού Αθλητισμού γενικότερα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος