ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΚΛΗΡΩΣΗ WORLD LEAGUE

Μεγάλα παιχνίδια για Άνδρες και Γυναίκες

  26.09.2013 20:09       1147

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, Σάκης Κεχαγιάς και Γιώργος Μορφέσης, μίλησαν πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ κι έκριναν το αποτέλεσμα της σημερινής κλήρωσης του World League, που φέρνει τα δύο εθνικά μας συγκροτήματα απέναντι στα μεγαθήρια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Ανδρών κληρώθηκε στον Β’ όμιλο (από τους 3 συνολικά) με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια της Βαρκελώνης, Ουγγαρία και την χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Κροατία. Οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά θα πρέπει να τερματίσουν στην πρώτη θέση, έτσι ώστε να πάρουν το εισιτήριο για το Super Final (τελική φάση) της διοργάνωσης στο Ντουμπάι (17-22 Ιουνίου) Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ανδρών:

1η Αγωνιστική: ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία (12/11/2013)

2η Αγωνιστική: Κροατία – ΕΛΛΑΔΑ (10/12/2013)

3η Αγωνιστική: Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ (11/2/2014)

4η Αγωνιστική: ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία (11/3/2014)

Από την άλλη, η Εθνική Γυναικών θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία και την Ουγγαρία στον Β’ όμιλο, με την πρώτη ομάδα να παίρνει την πρόκριση για την τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στην Κίνα το διάστημα 10-15 Ιουνίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα των Γυναικών:

1η Αγωνιστική: ΕΛΛΑΔΑ – Ιταλία (18/11/2013)

2η Αγωνιστική: ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία (21/1/2014)

3η Αγωνιστική: Ιταλία – ΕΛΛΑΔΑ (18/2/2014)

4η Αγωνιστική: Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ (22/4/2014)

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Σάκης Κεχαγιάς, χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση: «Η κλήρωση ήταν πολύ δύσκολη για εμάς, αλλά το γεγονός ότι θα παίξουμε τέσσερα μεγάλα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες όπως είναι η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία και η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Κροατία, σημαίνει ότι έχουμε τρομερές πιθανότητες βελτίωσης για τον βασικό στόχο της χρονιάς, ο οποίος είναι να διακριθούμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ο πιο δυνατός όμιλος, καθώς συμμετέχουν σ’ αυτόν οι 3 από τις 6 κορυφαίες ομάδες του πρόσφατου Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μέσα από αυτά τα ματς εμένα με ενδιαφέρει πολύ η ανταγωνιστική δημιουργία, δηλαδή να βελτιωθούν οι αθλητές μας, μέσα από αυτά τα δυνατά παιχνίδια που θα δώσουν, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αγώνων. Είναι παιχνίδια για τον στόχο, κι όχι παιχνίδια στόχου. Ξαναλέω ότι ο στόχος μας είναι να διακριθούμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μέσα από αυτά τα 4 παιχνίδια που θα δώσουμε, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, κι ο,τι γίνει».

Στην ερώτηση αν θα είναι έτοιμοι οι αθλητές, καθώς στις 12 Νοεμβρίου που θα παίξει η Εθνική το πρώτο της παιχνίδι, μόλις θα έχει ξεκινήσει η Α1, ο κόουτς τοποθετήθηκε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω τη συγκεκριμένη περίοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει ο ίδιος κορμός με πέρυσι, και θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να βελτιωθούν».

Από την άλλη, ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Γιώργος Μορφέσης υποστήριξε: «Αυτός ο όμιλος είναι «σφαγή» ανάμεσα σε 3 μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης στο γυναικείο επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία για καλά παιχνίδια και καλά ταξίδια, καθώς με ενδιαφέρει πολύ το γεγονός ότι θα κάνουμε κοντινά ταξίδια και όχι μακρινά, καθώς θα μας κούραζαν. Θα δοκιμάσουμε νέες παίκτριες και πιστεύω ότι μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος