ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ /ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μεγάλες προσδοκίες το απόγευμα για τον Γκολομέεβ και την Ντουντουνάκη - 18ος ο Παπαστάμος

  23.05.2021 13:30       1150

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες σήμερα, Κυριακή 23 Μαΐου, τελευταία ημέρα του προγράμματος της κλασικής κολύμβησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ολοκληρώνεται στην Βουδαπέστη. Η πολυπληθής ελληνική αποστολή (18 κολυμβητές και κολυμβήτριες) αναμένει με ανυπομονησία τις κούρσες του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 ελεύθερο (πρώτος χθες στα ημιτελικά) και της Άννας Ντουντουνάκη στα 50 πεταλούδα (έβδομη στα ημιτελικά ).

Το πρωί στα προκριματικά της τελευταίας ημέρας ο Απόστολος Παπαστάμος ήταν 18ος με 4.23.15, ενώ ο Δανιήλ Γκιουρτζίδης με επίδοση 4.25.33 κατέλαβε την 21η θέση. Το αποτέλεσμα ΕΔΩ

Στα 4Χ100 μικτής ομαδικής ανδρών η Ελλάδα ήταν 14η με 3.37.06. Την ομάδα αποτελούσαν οι Χρήστου, Μερετσόλιας, Δημητριαδης και Βαζαίος. Το αποτέλεσμα ΕΔΩ

Στα 4Χ100 μικτής ομαδικής των γυναικών η Ομάδα αποτελούμενη από τις Σαχά, Δρασίδου, Ντουντουνάκη και Δράκου ακυρώθηκε.

Αναφερόμενος στην κούρσα του Απόστολου Παπαστάμου ο προπονητης του Κώστας Τζιλιβάκης τόνισε στην σελίδα της ΚΟΕ:

«Η δουλειά που έχει γίνει είναι τεράστια, ακόμη και σε επίπεδο υψομέτρου. Κυρίαρχος στόχος και προτεραιότητα είναι η διάκριση στους Όλυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. Έχουμε το χρονικό περιθώριο να δούμε με τον αθλητή τι δεν πήγε καλά και δεν μπορέσαμε να πετύχουμε αυτά που είχαμε ως επιδίωξη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει δυο μετάλλια μέχρι στιγμής με την Άννα Ντουντουνάκη στα 100 πεταλούδα (χρυσό) και στα 100 ύπτιο με τον Απόστολο Χρήστου (χάλκινο). Η αποστολή επιστρέφει τα μεσάνυκτα της Δευτέρας προς Τρίτη (25/5 στις 00.45) με πτήση της Lufthansa από Φρανκφούρτη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ