ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΥΝΣΑΝ/ΚΙΝΑ

Μεγάλη εμφάνιση για την Εθνική μας, αλλά ήττα στα πέναλτι (11-8) από τις ΗΠΑ

  03.06.2017 17:38       1543

Την ήττα στο τελικό του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών του Κουνσάν, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των γυναικών από τις ΗΠΑ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε μία πολύ μεγάλη εμφάνιση για 3 οκτάλεπτα, απέναντι στην χρυσή ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια και στην λήξη της 3ης περιόδου βρέθηκε να προηγείται με 7-4. Ένα σερί 4-0 της ομάδας των Ηνωμένων πολιτειών στα τελευταία λεπτά του αγώνα, έβαλε μπροστά την μεγάλη αντίπαλο, όμως παρόλα αυτά η Εθνική μας ισοφάρισε με γκολ της Αβραμίδου και έστειλε το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι Αμερικανίδες ήταν πιο ψύχραιμες και πιο τυχερές και επικράτησαν με 3-0.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση επιστρέφει από την Κίνα έχοντας 5 νίκες 3 εκ των οποίων με πολύ μεγάλες αντιπάλους (Αυστραλία, Ολλανδία, Ουγγαρία) και σημαντικές εμπειρίες ενόψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 

ΕΛΛΑΔΑ- ΗΠΑ 8-11

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-1, 1-4 (πεναλτι 0-3)

 

Για την Ελλάδα αγωνίστηκαν: Κούβδου, Τσουκαλά 2, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Β. Διαμαντοπούλου, Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη 1, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ, Ξενάκη , Διαμαντοπούλου Χρ. 

 

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει ακόμη η Άλκηστις Μπενέκου και η Βάσω Πλευρίτου,  ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, οι συνεργάτες του Αγγελική Γερόλυμου και Στέφανος Λέανδρος,η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η έφορος Βασιλική Αρβανιτοπούλου.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ