ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΠΕΝ

Μεγάλη επίδοση για τον Χρήστου στα 100μ. ύπτιο!

  03.02.2017 20:23       7907

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Απόστολο Χρήστου ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των πανελλήνιων χειμερινών αγώνων κολύμβησης της κατηγορίας ΟΠΕΝ που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού σημείωσε χρόνο 53.38 στα 100μ. Ύπτιο που αποτελεί όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (το είχε ήδη) πλησιάζοντας το 53.36 που είναι το ατομικό του ρεκόρ, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ του Άρη Γρηγοριάδη με 53.03 που κρατάει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης, το 2009. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε τη μεγάλη περίοδο φόρμας που διανύει αυτήν την περίοδο.

 

Από εκεί και πέρα υπήρξε ένα πανελλήνιο ρεκόρ στις ηλικιακές κατηγορίες, με τον Αρκάδιο – Γεώργιο Ασπρουγάλη να κάνει χρόνο 29.50 στα 50μ πρόσθιο και να ξεπερνάει το 29.66 που είχε ο Σπύρος Κρανιάς.

 

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα καλές επιδόσεις σημείωσαν η Νόρα Δράκου στα 50μ. Ελεύθερο, ο Νίκος Σοφιανίδης στα 100μ. Ύπτιο, ο Γιάννης Καρπουζλής και η Μαρία-Θάλεια Δρασίδου στα 50μ. Πρόσθιο, ο Δημήτρης Δημητρίου στα 400μ. Ελεύθερο και ο Γιώργος Σπουνουδάκης στα 200μ. Μιτκή ατομική.

 

Στους αγώνες συμμετέχει η Εθνική ομάδα του Βελγίου, πράγμα που κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το επίπεδο, ενώ παράλληλα η ΚΟΕ συνδιοργανώνει με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το πανελλήνιο πρωτάθλημα λυκείων.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών της 1ης ημέρας

 

50μ. Ελεύθερο Γυναικών

  1. Θεοδώρα Δράκου - Παναθηναϊκός - 25.65

  2. Σοφία Κλικοπούλου – Ολυμπιακός - 26.06

  3. Κάλια Αντωνίου - ΠΑΟΚ – 26.29



50μ. Ελεύθερο Ανδρών

  1. Φώτης Μυλωνάς - Άρης 23.71

  2. Χρήστος Παπαδόπουλος - ΠΑΟΚ 23.83

       2.Φώτης Κολιόπουλος - ΠΑΟ 23.83

 

50μ. Πρόσθιο Γυναικών

  1. Μαρία - Θάλεια Δρασίδου - Παναθηναϊκός - 32.17

  2. Άννα - Μαρία Νάσιου - ΑΝΟ Γλυφάδας - 33.09

  3. Ελένη Κοντογεώργου - Σ.Κ. Ροή -33.41



50μ. Πρόσθιο ανδρών

  1. Γιάννης Καρπουζλής - ΠΑΟΚ - 27.96

  2. Ρωμανός Αλυφαντής - Ολυμπιακός - 28.61

  3. Κάερτς Μπάστεν - Βέλγιο – 28.76



200μ. Πεταλούδα Γυναικών

  1. Άννα Ντουντουνάκη - ΑΝΟ Αργυρουπολης - 2:14.47

  2. Γεωργία Δαμασιώτης - Ωκεανός - 2:19.89

  3. Αγγελική Ζαμαριά - ΑΝΟ Αργυρούπολης – 2:20.59



200μ. Πεταλούδα Ανδρών

  1. Λούις Κρόνεν - Βέλγιο - 1:59.72

  2. Αθανάσιος - Χαράλαμπος Κυνηγάκης - ΑΝΟ Αργυρούπολης - 2:01.59

  3. Νικόλαος Ντάνος - ΑΟ Κολωνού - 2:03.75



400μ. Ελεύθερο Γυναικών

  1. Αφροδίτη Κατσιάρα - ΑΕ Χαϊδαρίου - 4:22.35

  2. Παρασκυή Κρητικού - Ηρακλής - 4:25.33

  3. Κέλλυ Αραούζου - Ολυμπιακός – 4:26.32



400μ. Ελεύθερο Ανδρών

  1. Δημήτρης Δημητρίου - ΑΝΟ Αργυρούπολης - 3:51.96

  2. Δημήτρης Νέγρης - Ολυμπιακός - 3:53.62

  3. Ιωάννης Στάμος - ΠΑΟΚ -3:56.76

\\

100μ. Ύπτιο Γυναικών

  1. Ειρήνη Μπράμου - ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης - 1:04.66

  2. Αφροδίτη Γιαρένη - Ολυμπιακός - 1:05.48

  3. Όλγα Ντάλλα - Γλαύκος Περιστερίου - 1:05.78

 

100μ. Ύπτιο Ανδρών

  1. Απόστολος Χρήστου - 53.38 όριο για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης (το είχε ήδη)

  2. Νίκος Σοφιανίδης - ΠΑΟΚ - 55.08

  3. Νιλς Βαν Οντέκερκε - Βέλγιο - 57.92

 

200μ. Μικτή Ατομική Γυναικών

  1. Ηλέκτρα - Βαρβάρα Λεμπλ – Ολυμπιακός - 2:18.84

  2. Βασιλική Μίτου - Μακεδονικός - 2:25.58

  3. Γεωργία Κυριακοπούλου - ΑΝΟ Αργυρούπολης – 2:26.15

     

    200μ. Μικτή Ατομική Ανδρών

    1. Γεώργιος Σπανουδάκης - Παναθηναϊκός 2:03.41

    2. Παναγιώτης Χιώτης - Εθνικός 2:05.59

    3. Χρήστος Μούζας – Άρης – 2:07.68



4χ200μ. Ελεύθερο Γυναικών

  1. Ολυμπιακός (Γεωργία Παυλοπούλου, Μαρία Λιώση, Στυλιανή – Ελευθερία Απλαντή, Ηλέκτρα – Βαρβάρα Λεμπλ) – 8:37.49

  2. Ηρακλής (Παρασκευή Κρητικού, Μελίνα – Άννα Λιακοπούλου, Κυριακή Λάμπρου, Φιλιώ Ραυτοπούλου) 8:40.91

  3. ΑΕ Χαϊδαρίου (Φωτεινή Μέτσιου, Αφροδίτη Κατσιάρα, Ευθυμία Ανδρικοπούλου, Ελένη Ξενιτοπούλου) 8:41.58



4χ200μ. Ελεύθερο Ανδρών

  1. ΠΑΟΚ (Χρήστος Παπαδόπουλος, Ιωάννης, Κοκκινίδης, Νικόλαος Σοφιανίδης, Ιωάννης Στάμος) 7:41.74

  2. Ολυμπιακός (Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Αλογάκος, Ντέιαν Γιοβάνοβιτς) 7:47.49

  3. ΓΣ Περιστερίου (Χρήστος- Ιωάννης Μπόνιας, Χρήστος Καρέλος, Κωνσταντίνος Καλαγκιάς, Παναγιώτης – Ιωάννης Ντόλος) 7:58.51



Απόστολος Χρήστου: «Στόχος το πανελλήνιο ρεκόρ»

 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων Απόστολος Χρήστου σημείωσε μετά το τέλος της 1ης ημέρας: «Ήταν πολύ καλή κούρσα. Μέσα σε μία εβδομάδα βελτίωσα την επίδοση που είχα πετύχει στο Λουξεμβρούργο (54.00) και βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Η δουλειά που κάνω είναι πολύ καλή και η κούρσα μου δείχνει καλά στοιχεία. Κολύμπησα κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ και θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά».

Για το ότι είναι κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε: «Σίγουρα το πανελλήνιο ρεκόρ αποτελεί στόχο για εμένα. Έχω φτάσει πολύ κοντά και με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά θα έρθει. Είναι ένας από τους στόχους μου».

Για τους αγώνες που γίνονται στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ είπε: «Η αλήθεια είναι ότι το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ βοηθάει πάρα πολύ. Το διαπιστώσαμε και στην περσινή διοργάνωση και το βλέπουμε και φέτος. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικές. Πλέον κοιτάζω στα επόμενα αγωνίσματα και σίγουρα θα προσπαθήσω και για το όριο στα 100μ. Ελεύθερο. Όσο περισσότερα όρια μπορέσω να πετύχω τόσο το καλύτερο θα είναι για εμένα, ώστε να αποφασίσω μετά σε ποια αγωνίσματα θα κολυμπήσω».

 

Νίκος Σοφιανίδης: «Εμείς κολυμπάμε σε 25άρα πισίνα, αφού το Ποσειδώνιο είναι κλειστό και υπάρχει μόνο μία πισίνα ανοιχτή, αυτή του Εθνικού κολυμβητηρίου. Ο χρόνος είναι πολύ καλός για αυτή τη χρονική περίοδο και είναι ρεκόρ μου γι αυτή τη χρονική περίοδο. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με αυτό το χρόνο και μακάρι να συνεχίσω έτσι».

Για τη συνέχεια των προσπαθειών του και για τους επόμενους στόχους: «Σίγουρα λόγω των συνθηκών οι προσπάθειες μου δυσκολεύουν, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο, ώστε να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ και αν μπορέσω να κυνηγήσω τα ατομικά μου ρεκόρ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος εάν τελικά επιτευχθεί και κάποιο όριο. Σίγουρα περιμένω καλύτερους χρόνους από αυτούς της περσινής περιόδους».

 

«Είμαι σχετικά ικανοποιημένος. Είναι οι πρώτοι δυνατοί αγώνες σε πενηντάρα πισίνα που λαμβάνω μέρος. Έκανα δύο καλές κούρσες, μια το πρωί και μια το απόγευμα. Περιμένουμε τη συνέχεια με 100μ. και 200μ. μέτρα πρόσθιο και ότι καλύτερο προκύψει. Σίγουρα είναι καλό που το όπεν επέστρεψε στο ΟΑΚΑ. Έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε μια πολύ γρήγορη πισίνα, από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Περιμένουμε να δούμε καλές επιδόσεις και να ευχηθώ στα παιδιά που συμμετέχουν», ήταν οι δηλώσεις του Γιάννη Καρπουζλή.

 

«Είναι πάντα πολύ ωραίο να κερδίζεις σε ένα κολυμβητήριο όπως του ΟΑΚΑ, στο οποίο έχουν γυρίσει οι πανελλήνιοι αγώνες. Είναι πολύ καλό για εμάς, αλλά και για να έρθουν αθλητές από το εξωτερικό, όπως η Εθνική ομάδα του Βελγίοιυ. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πρώτη θέση που κατέκτησα στο 50άρι ελεύθερο. Είναι το καλύτερο αποτέλεσμα μου για αυτή την περίοδο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ένα κολυμβητήριο όπως το ΟΑΚΑ και να μη γίνονται εδώ οι αγώνες. Πρέπει να κάνουμε τα πανελλήνια πρωταθλήματα πολύ σπουδαία, αφού υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές», δήλωσε η Νόρα Δράκου.

 

«Δεν έμεινα ευχαριστημένος από το χρόνο. Σίγουρα μια πρώτη θέση πάντα είναι ευπρόσδεκτη και σε ικανοποιεί. Προσπαθούμε για ότι καλύτερο στο θερινό πρωτάθλημα. Θέλω να πλησιάσω τα ρεκόρ μου και ότι καλύτερο. Για τα 50μ. πεταλούδα και τα 100μ. ελεύθερο που θα αγωνιστώ δεν νομίζω ότι θα πλησιάσω τα ρεκόρ μου, αλλά θα προσπαθήσω. Σίγουρα το γεγονός ότι το Ποσειδώνιο είναι κλειστό έχει επηρεάσει όλους τους αθλητές της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο νικητής των 50μ. Ελεύθερο Φώτης Μυλωνάς.

 

«Είχα πολύ καιρό να κολυμπήσω στο 200άρι, αλλά θέλω να πάει πιο γρήγορα. Μπορώ να πάω πιο γρήγορα. Δεδομένου ότι είχα να το κολυμπήσω πολύ καιρό και ότι δεν είχα ιδιαίτερο συναγωνισμό είναι ένας χρόνος ικανοποιητικός. Συνεχίζω για τα επόμενα αγωνίσματα », δήλωσε η Άννα Ντουντουνάκη.

 

Χριστόδουλος Χούμας: «Μία από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο»

Ως μία από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο χαρακτήρισε το 53.38 του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. Ύπτιο ο τεχνικός σύμβουλος σε θέματα κολύμβησης της ΚΟΕ, κ. Χριστόδουλος Χούμας.

 

«Οι αγώνες είναι εξαιρετικοί. Πάντα όταν οι διοργανώσεις πραγματοποιούνται στο ΟΑΚΑ έστω και χωρίς την τελειότητα που θα έπρεπε έχουμε καλές επιδόσεις. Και λέω χωρίς την τελειότητα γιατί το κολυμβητήριο διατίθεται ταυτόχρονα για τις εκμαθήσεις, ιδιωτικές σχολές που αυτό νομίζω πως δε βοηθάει σε μία τέτοιου επιπέδου διοργάνωση. Αυτά θα πρέπει να διορθωθούν από το αθλητικό κέντρο. Παρά το ότι οι αγώνες γίνονται νωρίτερα για πρώτη φορά φέτος (με επιλογή της ομοσπονδίας για να υπάρχει μεγαλύτερος κύκλος προετοιμασίας των αθλητών ενόψει και του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης) αρκετοί από τους κολυμβητές μας έδειξαν πως βρίσκονται σε μια πολύ καλή κατάσταση. Για τους μικρότερους πιστεύω πως κρατούν δυνάμεις για τα ηλικιακά της κατηγορίας τους. Φυσικά ξεχωρίζει η επίδοση του Απόστολου Χρήστου, το 53.38 που μας κάνει ενθουσιασμένους για αυτή τη χρονική περίοδο. Ας μην ξεχνάμε πως ούτε αυτός ο αθλητής δεν έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί σε κλειστό κολυμβητήριο μέσα σε αυτήν την παγωνιά. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το πούμε και να διορθωθεί προκειμένου να μιλήσουμε για αρτιότητα στην προετοιμασία των υψηλού επιπέδου κολυμβητών. Συνολικά η επίδοση αυτήν είναι από τις καλύτερες στον κόσμο αυτή τη στιγμή και πιστεύω πως θα ακολουθήσουν κι άλλες επιδόσεις στην πορεία. Παράλληλα συνδιοργανώνεται από την ΚΟΕ και το σχολικό πρωτάθλημα λυκείων και καλώ όλους του φιλάθλους να έρθουν να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των κολυμβητών».

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του χειμερινού πρωταθλήματος ΕΔΩ και του πρωταθλήματος Λυκείων ΕΔΩ

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ