ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Αντώνης Αρώνης

Μεγάλη επιτυχία η πρόκριση

  07.04.2012 11:55       964

Με αυτές τις λέξεις χαρακτήρισε ένας από τους θρύλους του ελληνικού πόλο το επίτευγμα της εθνικής ομάδας ανδρών, η οποία από τα ξημερώματα εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Ο Αντώνης Αρώνης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και αναφέρθηκε στην πρόκριση της «γαλανόλευκης», την παρουσία της στην Ολυμπιάδα αλλά και τα δικά του συναισθήματα από την συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση

Για την πρόκριση και το εάν αυτή ήταν εκ των προτέρων θεωρούταν δεδομένη είπε:  «Τίποτα δεν είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερα σε τέτοιες διοργανώσεις όπου υπάρχουν ομάδες που παλεύουν για την πρόκριση. Το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι η αναποδιά, όπως συνέβη με την ήττα της Γερμανίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσουμε στην 3η θέση. Πάντως, η πρόκριση της εθνικής είναι μία μεγάλη επιτυχία, καθώς τα τελευταία χρόνια είχε γίνει μία αλλαγή σε παίκτες και καταστάσεις. Και γενικά η κατάσταση είναι δύσκολη για όλη τη χώρα, αλλά αυτά τα παιδιά κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία πρόκριση. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι γυναίκες».

Για την παρουσία της εθνικής στο τουρνουά σχολίασε: «Εφόσον πήραν την πρόκριση η πορεία τους είναι επιτυχημένη. Σίγουρα υπήρχαν αγώνες που η ομάδα δεν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Όπως έγινε με τη Ρουμανία, την οποία έπρεπε να κερδίσουμε αλλά λόγω ατυχίας, συγκυρίας και κάποιων λαθών μας δεν ήρθε το θετικό αποτέλεσμα».

Για το τι περιμένει από την εθνική στους Ολυμπιακούς τόνισε: «Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις όπως η Σερβία, η Κροατία, η Ουγγαρία. Όμως, εμείς δεν απέχουμε από αυτές και η τελική μας κατάταξη θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα. Όπως είδαμε στο Έντμοντον μπορούμε να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία».

Για τις δικές του αναμνήσεις από τις Ολυμπιάδες δήλωσε:«Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα κορυφαίο γεγονός και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα το να βρίσκεσαι σε αυτό το περιβάλλον. Είναι στιγμές που σου μένουν και πρόκειται για μία διοργάνωση με πολλές στεναχώριες και χαρές»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος