ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Μεγάλη νίκη - πρόκριση της ΑΕΚ στον Πειραιά, 11-10 τον Εθνικό στα πέναλτι (pics)

  02.02.2022 20:58       882

Η ΑΕΚ μεγαλώνει όλο και περισσότερο στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και αρχίζει να δημιουργεί και παράδοση, καθώς επιβεβαιώνει ότι είναι ομάδα... Κυπέλλου. Η Ένωση, που πέρυσι είχε φτάσει μέχρι και τον τελικό του θεσμού, κατάφερε να πετύχει μια τεράστια νίκη - πρόκριση επί του Εθνικού, μέσα στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, στον μεταξύ τους νοκ άουτπροκριματικό και να πάρει την πρόκριση στους "8".

Μετά από από έναν συγκλονιστικό αγώνα, το βράδυ της Τετάρτης 2/2, που στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 7-7, η ομάδα του Δημήτρη Μάζη επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 11-10 (πέναλτι 4-3), με τον τερματοφύλακά του Κωνσταντίνο Φλέγκα να αποκρούει δύο.

Όλα τα στοιχεία του ντέρμπι (ένταση, πάθος, νεύρα, σκληρές μονομαχίες, κλειστές άμυνες) είχε το ματς στον Πειραιά, με τον κορυφαίο του Εθνικού Παπαδόγκωνα να γράφει το 7-6, αλλά τον Τσαταλιό να ισοφαρίζει 7-7 λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του κανονικού αγώνα. Στη διαδικασία των πέναλτι,, ο έμπειρος Κωνσταντίνος Φλέγκας κατάφερε να αποκρούσει 2 φορές (πέναλτι Κόχειλα και Κατσαγούνου), έναντι μίας απόκρουσης του Ιάσωνα Γρηγοριάδη (πέναλτι Τσαταλιού), χαρίζοντας  την πολυπόθητη αυτή νίκη στην ομάδα του, την οποία «σφράγισε» η τελευταία εύστοχη εκτέλεση από τον Κριγιέστορατς για το 11-10. Ο Εθνικός δεν είχε στον πάγκο τον προπονητή του Φάνη Κουντουδιό που ήταν τιμωρημένος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΕΚ 10-11 (κ.α. 7-7, πέναλτι 3-4)

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 1-2, 3-2, (π. 3-4)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος 1, Τεσάνοβιτς 2, Βαλλιανάτος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 5, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος, Γκάτσος, Δροσόπουλος , Κόχειλας , Ζωγράφος.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης) : Φλέγκας, Καζάζης 3, Παπούκας 1, Κριγέστορατς 1, Βούκσεβιτς, Δίπλαρος, Τσιστράκης 1, Τσαταλιός 3, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 2, Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής