ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μεγάλη νίκη του ΝΟ Βουλιαγμένης στον Πειραιά, 8-7 τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα

  10.10.2020 15:52       994

Όλοι περιμέναμε και εκτιμούσαμε ότι το νέο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων. Αυτό, όμως, αποδεικνύεται από την 1η κιόλας αγωνιστική.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πέτυχε μια τεράστια νίκη με 8-7 επί του νταμπλούχου Ολυμπιακού και μάλιστα μέσα στο κολυμβητήριο του Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ», στο ντέρμπι της πρεμιέρας και δείχνει από νωρίς τα δόντια του επιβεβαιώνοντας πως θα είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όσο κι αν ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που με εξαίρεση τις αρχές του τελευταίου οκτάλεπτου όπου κατάφερε να φέρει μέσα λίγα λεπτά το παιχνίδι στα ίσα, προβλημάτισε τον προπονητή του (ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραρε το πρώτο του γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο). Έτσι αναγκάστηκε στην πρώτη του ήττα σε κανονική περίοδο μετά από 177 αγώνες!

Η ομάδα του Λαιμού μπήκε στο ματς αποφασισμένη. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, είχε απάντηση σε όλες τις περιπώσεις που ο Ολυμπιακός κέρδιζε αποβολή (χαρακτηριστικό το 3/14). Με πλουραλισμό στην επίθεση βρήκε τις λύσεις και προηγήθηκε με 6-2. Στο μεταξύ, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος για διαμαρτυρία. Κι ενώ όλοι πίστεψαν ότι ο ΝΟΒ θα έπαιρνε εύκολη νίκη ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα ισοφαρίζοντας σε 6-6 ιαι στη συνέχεια 7-7 (Μπάσιτς, Μουρίκης).

Ο Αλαφραγκής σκόραρε τελικά το νικητήριο γκολ για τον ΝΟΒ, στα 2:06 πριν από τη λήξη, από το φουνταριστό. Ο Τζωρτζάτος βούλιαξε τη μπάλα στο νερό σε διεκδίκηση με τον Αργυρόπουλο (χρειάστηκε σύσκεψη των διαιτητών Σπύρου Αχλαδιώτη, Χρήστου Κουρτίδη και με τον παρατηρητή Νίκο Σταυρόπουλο) και ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι 1:46 για το τέλος του αγώνα. Ο Δερβίσης εκτέλεσε, ο Τζωρτζάτος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και το διπλό έμεινε μέχρι το φινάλε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7-8

Οκτάλεπτα: 0-1, 0-1, 2-4, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Πρέκκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Σύρμας, Γραμματικός, Μαθιόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 2, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος 1, Κουρούβανης 2, Λόζινα, Μπάσιτς, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Βλάσσης.

Διαιτητές: Αχλαδιώτης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

Το φύλλο αγώνα αναφέρει: «Στο 3.55 πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος διότι διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση των διαιτητών. Στο 2.34 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου διεκόπη ο αγώνας διότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ είχε αποβληθεί νωρίτερα. Ο αγώνας συνεχίστηκε μόλις αποχώρησε, μετά την παρέμβαση του αλυτάρχη. Στο 1.46 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου απεβλήθη με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του ΝΟΒ Κώστας Σπηλιώπουλος για έντονη διαμαρτυρία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής