ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EURO CUP

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με ανατροπή, 11-9 τη Μλάντοστ μέσα στο Ζάγκρεμπ

  28.10.2022 21:19       517

Τεράστια νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ Domus Ergo, στη δική του πρεμιέρα στον Δ' Όμιλο του 2ου προκριματικού γύρου του LEN Euro Cup στην υδατοσφαίριση Ανδρών, επικρατώντας μέσα στο Ζάγκρεμπ της οικοδέσποινας Μλάντοστ με 11-9 και μάλιστα με ανατροπή κι έτσι έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά έβγαλαν πάθος και ψυχή και παρά το γεγονός ότι οι Κροάτες προηγήθηκαν ακόμα και με 8-5, κατάφεραν με μια άμυνα από ατσάλι στο δεύτερο ημίχρονο και με ευφυείς επιθετικές ενέργειες, να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να φτάσουν στη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 8-6, με τον Καλαργυρό έφερε την διαφορά στο γκολ, 8-7, ενώ το πέναλτι του Κεχαλάρη έφερε το παιχνίδι στα ίσια, 8-8, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το τρίτο οκτάλεπτο. Το τελευταίο και καθοριστικό, τέταρτο οκτάλεπτο, ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Με άμυνα για σεμινάριο, η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Κροάτες. Με Μιλάρντοβιτς στον παραπάνω ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα 9-8, ενώ με το πέναλτι του Κεχαλάρη το επέκτεινε σε 10-8. Μπορεί ο Ελέζ να μείωσε στο γκολ, 9-10, ωστόσο ο Γιάννης Κεχαλάρης (κορυφαίος παίκτης του νικητή με 5 γκολ) ήταν εκείνος που «υπέγραψε» τη νίκη, πετυχαίνοντας το 11-9, σκορ το οποίο ήταν και τελικό.

ΜΛΑΝΤΟΣΤ - ΠΑΟΚ DOMUS ERGO 9-11

Οκτάλεπτα: 1-1, 6-4, 1-3, 1-3.

ΜΛΑΝΤΟΣΤ (Ζόραν Μάγιτς): Γιουρλίνα, Μιχάιλιεβιτς, Νταντβάνι, Βρούλιακ, Γκλουχάιτς 4, Γελάτσα, Αντεϊσβίλι, Ράκοβατς 2, Έλεζ 2, Μίγιτς 1, Χερζέτζ, Φαμπρίς, Σουνάρα.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Λασκαρίδης, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός 2, Κεχαλάρης 5, Μιλάρντοβιτς 2, Τσολακούδης, Χαραλαμπόπουλος 1, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν, Κουγιούνης, Αλειφτήρας.

Δείτε λεπτομέρειες για τον αγώνα ΕΔΩ.

Αύριο Σάββατο (29/10), ο ΠΑΟΚ δίνει δύο αγώνες, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι κόντρα στην ουγγρική Χόνβεντ και στις 19:00 το βράδυ απέναντι στην ισπανική Μεντιτεράνι. Την Κυριακή (11.30) ολοκληρώνει κόντρα στη Πρίμορατς Κότορ του Μαυροβουνίου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής