ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ17/ΣΙΜΠΕΝΙΚ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

«Μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον» - φωτογραφικό αφιέρωμα από το αργυρό μετάλλιο στο Σίμπενικ

  30.08.2021 00:01       1056

«Κάναμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά βρεθήκαμε απέναντι σε μια εξαιρετικά ποιοτική αντίπαλο. Μείναμε στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο, αλλά η προσήλωση μας την άμυνα στην αρχή του αγώνα, δεν μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε τα πολύ ποιοτικά μας επιθετικά προσόντα. Παρά την ήττα, το αργυρό μετάλλιο αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για το αύριο του αθλήματος στην χώρα μας» τόνισε στο γραφείο τύπου της ΚΟΕ η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου, μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κατηγορίας Κ17 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Αυγούστου το βράδυ στην κροατική πόλη Σίμπενικ. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 12 – 8 από την Ρωσία και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην διοργάνωση.

Η Αλεξία Καμμένου, την ώρα που τα κορίτσια της απολάμβαναν τις μοναδικές στιγμές με τα μετάλλια στο στήθος, παρέα με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής και τους γονείς τους που βρέθηκαν στην Κροατία, συνέχισε την αναφορά της λέγοντας:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που αποτελούν μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Συνεχίσαμε την παράδοση που θέλει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις υποδομές της γυναικείας υδατοσφαίρισης. Πέρα από τα κορίτσια θέλω να ευχαριστήσω την συνεργάτιδά μου η Ευτυχία Καραγιάννη, την υπεύθυνη της γυναικείας υδατοσφαίρισης Εύη Μωραϊτίδου, την Αγγελική Γερολύμου που μας στήριξε ως γυμνάστρια, τον έφορό μας Δημήτρη Κύρκο, τον Σταμάτη Φώτογλου και τους γονείς των κοριτσιών που ήταν στην Κροατία και μας βοήθησαν ηθικά. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ πρέπει όμως να δώσω στους σωματειακούς προπονητές, αυτούς που δουλεύουν όλους τους μήνες με τα συγκεκριμένα κορίτσια και μας δίνουν ποιοτικές αθλήτριες στις εθνικές ομάδες. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία, στον πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο και τους συνεργάτες του, για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει».

Να σημειωθεί ότι το αργυρό μετάλλιο του Σίμπενικ είναι το τέταρτο που κατακτά μέσα στο 2021 η ελληνική υδατοσφαίριση. Είχε προηγηθεί το αργυρό μετάλλιο της Εθνικής ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, το χάλκινο μετάλλιο της ίδιας ομάδας στο world league της Τιφλίδας και το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ