ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ MASTERS

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο πρωταθλητής των Καταδύσεων Βαγγέλης Τζιβόπουλος

  04.11.2014 11:12       1451

ΦΩΤΟ: Φορτωμένος Μετάλλια και μπόλικη Ελλάδα ο Βαγγέλης Τζιβόπουλος

Απόλυτος κυρίαρχος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Masters του Μόντρεαλ στις Καταδύσεις, ήταν ο πρωταθλητής μας Βαγγέλης – Στέφανος Τζιβόπουλος που ζει, προπονείται και εργάζεται στη Νέα Υόρκη τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο Τζιβόπουλος, τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, εννιά φορές πρωταθλητής ΗΠΑ και τέσσερις φορές πρωταθλητής Αμερικής, αυτή τη φορά κατέκτησε και την κορυφή του κόσμου.

Ήταν 1ος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του Τραμπολίνο 3 μέτρων, 2ος στην Πλατφόρμα 10 μέτρων και επίσης 2ος στην Πλατφόρμα 10 μέτρων συγχρονισμένων καταδύσεων, κατακτώντας έτσι συνολικά 3 μετάλλια!

Με ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα και τους ανθρώπους του αθλήματος στη χώρα μας, ο Τζιβόπουλος, δεν παραλείπει να το επισημαίνει στις δηλώσεις του, όπου έχει μόνον λόγια υπερηφάνειας για την πατρίδα του, την Εθνική Ομοσπονδία και το Σωματείο του που τον στηρίζουν:

ΦΩΤΟ: Με το Χρυσό Μετάλλιο στα 3 μέτρα


"Η ΚΟΕ είναι το σπίτι μου και η «Ακαδημία Αθλητισμού και Πολιτισμού Φυρίγου» είναι το στήριγμα μου και συγκεκριμένα η κ. Γεωργία Φυρίγου - Κόνσολο είναι ο άνθρωπος μου.
Χαίρομαι να εκπροσωπώ την ομοσπονδία μου μέσω της Ακαδημίας Φυρίγου κι ας ζω στις ΗΠΑ, γιατί κάποτε μέσω αυτής της ομοσπονδίας έγινα αθλητής των καταδύσεων αλλά και γιατί αγαπώ και σέβομαι  κάποιους ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει και συνεχίζουν να προσπαθούν πολύ για τον υγρό στίβο ώστε ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να μπορούμε να εκπροσωπούμε την χώρα μας και να διακρινόμαστε.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κ. Φυρίγου για την στήριξη, τις προσπάθειες, την αγάπη για δημιουργία και την αγάπη για την Ελλαδάρα μας όπως συνηθίζει να λέει και ευχαριστώ όλους τους αγαπημένους παλιούς και νέους συναθλητές και προπονητές στην Ελλάδα που προσπαθούν τόσο πολύ να κρατήσουν ένα τόσο όμορφο άθλημα ζωντανό.
Ευχαριστώ τον Μέντορα μου Greg louganis που στέκεται δίπλα μου σε οποιαδήποτε ανάγκη καθώς και την Ομοσπονδία των ΗΠΑ που με έχει δεχτεί καλύτερα και από οικογένεια κάθε φορά που αγωνίζομαι κόντρα στους αθλητές της.
Ο λόγος που αγωνίζομαι και προσπαθώ να κερδίσω πέραν της προσωπικής ικανοποίησης, είναι το γεγονός πως θέλω να στηρίζω το άθλημα που αγαπώ καθώς και τους ανθρώπους του που προσπαθούν τόσο, από τα μικρά ταλέντα έως και τους αγωνιστές προπονητές τους που παρά τους μικρούς μισθούς και τις αντίξοες συνθήκες δε τα παρατάνε και συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διαπρέπουν.
Είμαι μαζί τους και αγωνίζομαι γι αυτούς και τώρα που έχω βήμα ζητάω από την Πολιτεία προσοχή και στήριξη γιατί και εγώ και όλα τα παιδιά που έχουμε διακριθεί και έχουμε εκπροσωπήσει την Ελλάδα έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε ένα πιο όμορφο αύριο για τα νεότερα παιδιά και τους προπονητές τους».

ΦΩΤΟ: Με τον μέντορα του Γκρεγκ Λουγκάνις, κορυφαία μορφή των Καταδύσεων


Ο Τζιβόπουλος συνεχίζει με νέους στόχους, το πρωτάθλημα των ΗΠΑ  του 2015 στη California, τους Παναμερικανικούς αγώνες στην Κολομβία και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν της Ρωσίας, ενώ το Σαββατοκύριακο (8-9 Νοεμβρίου) αγωνίζεται σε διεθνές μίτινγκ στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας τον είχε επιλέξει και μετείχε στο promo video της κατά την επιλογή από πλευράς ΔΟΕ, της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020, με το Τόκυο να είναι η τελική νικήτρια πόλη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ