ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Μελίνα - Σιμέλα Καρυπίδου και Ηρώ - Βασιλεία Καρυπίδου: Οι δίδυμες του ΝΟ Λάρισας, αποκαλύπτονται...

  14.02.2022 12:49       2431

Η Μελίνα - Σιμέλα Καρυπίδου και η Ηρώ - Βασιλεία Καρυπίδου, είναι δυο δίδυμες πολίστριες (γεν. 30/11/1999), που αγωνίζονται τα τρία τελευταία χρόνια στον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας. Ο αθλητισμός, μπήκε στην ζωή τους από μικρή ηλικία μετά από την προτροπή των γονιών τους να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα μαζί με τον μεγάλο τους αδελφό. Μετά από δυο χρόνια βρέθηκαν στην πισίνα του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τους αδελφό που ήδη είχε ξεκινήσει να παίζει πόλο, σε έναν φιλικό αγώνα με την γυναικεία ομάδα του Ηρακλή που τότε είχε πολύ μεγάλη δυναμική σε όλες τις κατηγορίες.

Τη συνέχεια την περιγράφουν οι ίδιες: «Από την επόμενη κιόλας μέρα, οι γονείς μας ,μας ενέταξαν στα τμήματα ακαδημιών του Ηρακλή. Είχαμε την ευκαιρία να βλέπουμε στην προπόνηση σπουδαίες αθλήτριες με μεγάλες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο όσο και συλλογικό. Η παρουσία τους ήταν ο λόγος να προσπαθούμε περισσότερο στην προπόνηση και να ονειρευόμαστε να φτάσουμε και εμείς στο επίπεδο τους, φυσικά με την βοήθεια του τότε προπονητής μας (Παναγιώτη Ιωακειμίδη) που ήταν απαιτητικός στην προπόνηση από όλες μας.  Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το ταξίδι μας πριν 13 χρόνια στον χώρο της υδατοσφαίρισης στην ομάδα του Ηρακλή, έπειτα ακολούθησε η συμμετοχή μας για τρία χρόνια στην ομάδα του Ρεθύμνου που από εκεί ουσιαστικά ξεκινήσαμε να είμαστε βασικά μέλη μιας ομάδας στην Α1 κατηγορίας ,αξίζοντας να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική νησιωτική ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και καταβάλει και εκείνη τον δικό της αγώνα. Τέλος φτάνουμε στο σήμερα, που μας βρίσκει να αγωνιζόμαστε για τρία διαδοχικά χρόνια στην ομάδα της Λάρισας».

- Πώς είναι η καθημερινότητα σας;

-  «Η καθημερινότητα μας περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες καθώς, εκτός από την υδατοσφαίριση είμαστε εργαζόμενες η καθεμία στην δικιά της κατεύθυνση( σ.σ. η  Μελίνα, είναι προπονήτρια κολύμβησης σε τμήματα εκμάθησης και η Ηρώ, σπουδάστρια στον τομέα της φαρμακευτικής όπου εκεί κάνει την πρακτική της άσκηση). Το βράδυ μετά από τις βιοποριστικές υποχρεώσεις έρχεται το κομμάτι της προπόνησης. Που για εμάς είναι διπλά δύσκολο καθώς έξι χρόνια περίπου, προπονούμαστε μόνες μας, καθώς οι ομάδες στις οποίες αγωνιζόμαστε είναι εκτός Θεσσαλονίκης αφού στην πόλη μας μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ομάδα στην Α1 κατηγορία».

 -Ποια είναι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σας;

«Αρχικά, πιστεύουμε πως σε έναν αθλητή, δεν σταματάνε ποτέ. Μερικές φορές περιμένεις περισσότερα πράγματα από τον εαυτό σου και μερικές φορές τον «υποτιμάς. Εμείς από μικρή ηλικία θέλαμε και είχαμε στόχο να αγωνιστούμε στα ηλικιακά πρωταθλήματα της εθνικής ομάδας, όνειρο που μετά από αλλεπάλληλα καλέσματα στα καμπ προετοιμασίας δεν πραγματοποιήθηκε. Από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να αγωνιζόμαστε στην Α1 κατηγορία με την καλύτερη συλλογική και προσωπική διάκριση. Για εμάς που αγωνιζόμαστε σε επαρχιακές ομάδες, είναι πιο δύσκολη αυτή η όποια διάκριση ,οπότε η επιτυχία αυτής θα μας φέρει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση».

-Ποια αθλήτρια θαυμάζετε;

-(Ηρώ): « Όλες οι παίκτριες που έχουν περάσει από την Εθνικής μας ομάδας, είναι άξιες θαυμασμού. Προσωπικά ξεχωρίζω την Αντιγόνη Ρουμπέση και από ξένους, τον Ντένις Βάργκα».

-(Μελίνα): «Θα ανέφερα την Κατερίνα Προκοφίεβα, παίκτρια της εθνικής Ρωσίας».

-Τί σημαίνει για εσάς ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας;

-«Η ομάδα της Λάρισας για εμάς, έπειτα από τρία χρόνια συμμετοχής σε αυτήν, έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Οι άνθρωποι που την διοικούν κάνουν μεγάλες προσπάθειες για την εξέλιξη της ομάδας, αλλά και της πόλης σε αθλητικό επίπεδο. Χρόνο με τον χρόνο κάνουν καλύτερες επιλογές με τον κοινό στόχο να εδραιωθεί το γυναικείο τμήμα της Λάρισας στην πρώτη κατηγορία. Αυτός ο στόχος για μια επαρχιακή ομάδα είναι σαφώς πιο δύσκολος καθώς και οι επιλογές τις διοίκησης είναι περιορισμένες σε ότι αφορά τις παίκτριες, τους ανθρώπους που θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια και γι αυτό τους αξίζει ένα μεγαλύτερο μπράβο από εμάς. Έτσι λοιπόν μόνο ευχαριστημένες μπορούμε να είμαστε από την ομάδα μας, σε ότι αφορά, τόσο το επίπεδο διοικητικής οργάνωσης όσο και του τεχνική επιτελείου.

-Πώς βλέπετε τον αθλητισμό στην περιοχή σας;

-« Ο αθλητισμός στην πόλη μας είναι κάτι που μας πληγώνει ιδιαίτερα, μιλώντας πάντα για το δικό μας άθλημα. Το πρώτο και κύριο πρόβλημα είναι οι εγκαταστάσεις. Στην πόλη μας (Θεσσαλονίκη) λειτουργούν μόνο τρία δημόσια κολυμβητήρια που προπονούνται όλες οι ομάδες ,όλων των κατηγοριών και στα αντρικά και γυναικεία τμήματα. Μετά είναι το επίπεδο των ομάδων που αν εξαιρέσουμε την αντρική ομάδα του ΠΑΟΚ που βρίσκεται σταθερά στην Α1 κατηγορία, όλες οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να φτάσουν αυτόν τον στόχο. Φέτος έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από το αντρικό τμήμα του Άρη Θεσσαλονίκης και από το γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ που είναι η μοναδική ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να λιγοστεύουν οι επιλογές των παιδιών και πολλά από αυτά να σταματάνε. Εμείς στην ομάδα μας (Λάρισα) είμαστε ήδη τρεις παίκτριες από την Θεσσαλονίκη που αν οι στόχοι και οι αγάπη μας για το άθλημα ήταν διαφορετικοί ενδεχομένως να είχαμε σταματήσει.

- Ένα σχόλιο για την Εθνική μας ομάδα γυναικών.

- «Η Εθνική ομάδα γυναικών τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο και αυτό είναι φανερό σε όλους. Αποτελείται από μικρές ηλικιακά παίκτριες αλλά πλέον με μεγάλη εμπειρία και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Η χώρα μας μετά από διακρίσεις τόσο στο επίπεδο των ακαδημιών όσο και στο γυναικείο έχει αποδείξει ότι το μέλλον είναι ευοίωνο».

-Πώς αισθάνεστε που παίζετε στην ίδια ομάδα;

-« Για εμάς το πιο σημαντικό σε όλη αυτήν την πορεία είναι ότι είμαστε μαζί η μία δίπλα στην άλλη και ότι έχουμε την στήριξη της οικογένειας μας σε όλη αυτήν την προσπάθεια. Ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο και σύντομα να απαλλαγούμε από την πανδημία».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος