ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΔΡΩΝ

Μεσημεριανός περίπατος στο Έντμοντον, 14-5 την Ολλανδία

  06.04.2012 00:41       1306

Ένα καλό … χαλάρωμα ενόψει του αυριανού της αγώνα που κρίνει οριστικά το εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έκανε απόψε (ώρα Ελλάδας)  η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, με αντίπαλο την Ολλανδία στο Έντμοντον.

Χωρίς να συναντήσει ουσιαστικά αντίσταση συνέτριψε τους «οράνιε» με 14-5 αφού έκανε ότι ήθελε επιθετικά και στην άμυνα βραχυκύκλωσε για τα καλά τους Ολλανδούς που πέτυχαν τα 3 από τα 5 τους γκολ στην τελευταία περίοδο.

Η εξέλιξη του σκορ αλλά και η διαφορά δυναμικότητας που ήταν εμφανής ανάμεσα στις δύο ομάδες, επέτρεψε στον Ντράγκαν Άντριτς να μοιράσει το χρόνο στο σύνολο των παικτών της 13άδας, με τον Φίλιππο Καραμπέτσο να αντικαθιστά τον Νίκο Δεληγιάννη κάτω από τα δοκάρια στην τελευταία περίοδο.

Μετά το αρχικό 2-1 υπέρ μας, η Εθνική έφτασε τον δείκτη του σκορ στο +5 (6-1) και αργότερα στο +8 (10-2, 11-3, 12-4), ακόμη και στο +10 (14-4) με τον Θεοδωρόπουλο (0.48’’). Τοπ σκόρερ ο Χρήστος Αφρουδάκης (4 γκολ), ενώ δεν μέτρησε πέναλτι του Ανδρέα Μιράλη στο 4-1, αφού μπήκε εντός των 5 μέτρων κατά την εκτέλεση.

Η Εθνική μας περιμένει τώρα και τα υπόλοιπα παιχνίδια που ακολουθούν (Γερμανία – Σκόπια και Μαυροβούνιο – Ρουμανία στον Όμιλο μας, Ισπανία – Καναδάς στον άλλο), για να μάθει οριστικά τον αυριανό της αντίπαλο στο χιαστί παιχνίδι.

Με νίκη της Γερμανίας και ήττα της Ρουμανίας η Ελλάδα είναι 2η και παίζει με τον 3ο του άλλου Ομίλου (Βραζιλία). Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα των Γερμανών είμαστε 3οι με 2η τη Ρουμανία και τότε παίζουμε με τον ηττημένο του Ισπανία – Καναδάς, όπως και αν οι Ρουμάνοι δεν χάσουν από τους Μαυροβούνιους.

Αναμονή ολίγων ωρών …

8ΛΕΠΤΑ: 2-1, 3-0, 4-1, 5-3

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Δεληγιάννης (Καραμπέτσος), Μυλωνάκης, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος 1, Αφρουδάκης Χρ. 4, Δελακάς 1, Αφρουδάκης Γ. 2, Φουντούλης Ι. 3, Μουρίκης 2, Βουλγαράκης

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Γιόχαν Άαντιες): Στιλ, Λούκας Τ., Κράμερ, Φαν ντεν Μπρινκ, Γκίλεν, Λίντχουτ 2, Γκοτεμάκερ 1, Φαν Εκ 1, Φαν ντερ Χορστ, Σπίκερ, Ρούτεν, Λούκας Μ. 1, Μπένσερς

 Στη ΦΩΤΟ ο Κώστας Μουρίκης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ