ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΤΕΧΝΙΚΗ

Μετατέθηκε το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα

  01.02.2022 10:40       1629

H FINA ανακοίνωσε την μετάθεση του 19ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας,  13-29 Μαϊου 2022, για τις  14-30 Ιουλίου 2023.  Όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, η απόφαση ελήφθη μετά από διαβούλευση με την Οργανωτική Επιτροπή  «Φουκουόκα 2022» για να διασφαλιστεί η ασφαλής και επιτυχημένη διοργάνωση  για όλους τους εμπλεκόμενους, Παράλληλα και το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα (Κατάρ), αρχικά ήταν να γίνει τον Νοέμβριο του 2023 και «μετακινήθηκε» για τον Ιανουάριο του 2024.

Η FINA-όπως αναφέρει- βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με αθλητές και προπονητές σχετικά με το επερχόμενο καλεντάρι διεθνών αγώνων των αθλημάτων του Υγρού Στίβου, με στόχο «την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην προετοιμασία και την απόδοση των αθλητών, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις τρέχουσες επιπτώσεις στην υγεία της παραλλαγής Omicron COVID-19», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία και των μέτρων που ισχύουν επί του παρόντος στην Ιαπωνία, η FINA και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Οργανωτικής Επιτροπής «Φουκουόκα 2022» συμφώνησαν να επαναπρογραμματίσουν το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA για τις 14-30 Ιουλίου 2023. Το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA στη Ντόχα του Κατάρ , θα λάβει χώρα πλέον τον Ιανουάριο του 2024. Αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων», δήλωσε ο πρόεδρος της FINA, Χουσεϊν Αλ-Μουσαλάμ και συνέχισε: «Η FINA θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην υγεία των συμμετεχόντων στους αγώνες της, και να λαμβάνει αποφάσεις το συντομότερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών, προκειμένου να παρέχει ένα μέτρο βεβαιότητας στους αθλητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους».

 Επίσης,  θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό οι αναθεωρημένες ημερομηνίες για το Γενικό Συνέδριο της FINA, τα Τεχνικά Συνέδρια της FINA,  το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Masters της FINA 2022 και γενικότερα το ενημερωμένο πλέον διεθνές καλεντάρι των αθλημάτων της για το 2022.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος