ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

"Μη μέμφεται η ΚΟΕ για όσα της καταλογίζουν"

  01.07.2016 14:54       2117

Μετά τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και εξέφρασε δημόσια ο κύριος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού,  επικαλούμενος έγγραφό του προς την ΕΟΕ με το οποίο γνωστοποιεί στον Πρόεδρο αυτής την δωρεάν παραχώρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων στις Εθνικές ομάδες και μεταξύ αυτών και των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, δεν αμφισβητούμε ότι έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο στον Πρόεδρο της ΕΟΕ ως ο κύριος Υφυπουργός Αθλητισμού και ο κύριος ΓΓΑ έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ το ως άνω έγγραφο ΟΥΔΕΠΟΤΕ εστάλη στην ΚΟΕ προς σχετική ενημέρωσή της από τη ΓΓΑ και συνεπώς σαν ΚΟΕ δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή του. Προς διακρίβωση της αληθείας αυτού του γεγονότος, το βιβλίο πρωτοκόλλου της ΚΟΕ.  Εξ’ άλλου το έγγραφο απευθύνεται ΜΟΝΟΝ  προς τον κ. Πρόεδρο της ΕΟΕ και όχι προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και χωρίς κοινοποίηση στο ΟΑΚΑ προς γνώση του, ως αποδεικνύεται κατωτέρω.

Πέραν όμως των πιο πάνω και παρά την ύπαρξη του ως άνω εγγράφου που επικαλείται τόσο ο κύριος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού όσο και ο κύριος Υφυπουργός Αθλητισμού, η ΚΟΕ ζήτησε από το ΟΑΚΑ διαδρομή για την προπόνηση αθλητή της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης (για τον Απόστολο Χρήστου) και το ΟΑΚΑ, με το από 11/5/2016 έγγραφό του (δηλαδή  5 μήνες μετά το ως άνω έγγραφο του κυρίου ΓΓΑ) μας απάντησε ότι:

«Μας παραχωρεί μία διαδρομή και θα γίνει με χρέωση των λειτουργικών εξόδων του  ΟΑΚΑ που θα συμπεριληφθεί στο χρεωστικό προς την ΚΟΕ για το σύνολο των προπονήσεων που θα γίνουν το 2015-2016 στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ»  (το σχετικό έγγραφο του ΟΑΚΑ προς την ΚΟΕ με εισερχόμενο αριθμό πρωτ. ΚΟΕ 2767/11/05/2016 στη διάθεση του καθενός).

Μετά τα πιο πάνω, ρωτούμε, όλως καλόπιστα και τον κύριο Υφυπουργό Αθλητισμού και τον κύριο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, αυτό είναι η υλοποίηση του εγγράφου τους για δωρεάν παραχώρηση των αγωνιστικών χώρων του ΟΑΚΑ για χρήση των αθλητών των Εθνικών Ομάδων της ΚΟΕ; Δηλαδή η ΚΟΕ τον Μάη 2016 πρέπει να πληρώνει το ΟΑΚΑ, για την προπόνηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήτη και αθλητή της Ολυμπιακής Ομάδας του Ρίο, Απόστολου Χρήστου, και με αυτό το δεδομένο πώς θα ζητούσε η ΚΟΕ το ΟΑΚΑ ολόκληρο κολυμβητήριο για την προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, αφού ΔΩΡΕΑΝ στο ΟΑΚΑ για εθνικές ομάδες και αθλητές της ΚΟΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! παρά το επικαλούμενο έγγραφο της Αθλητικής ηγεσίας.

Και πέραν αυτού, αν η ΚΟΕ είχε γνώση του από 8.12.2015 εγγράφου του κυρίου ΓΓΑ προς τον κύριο Πρόεδρο της ΕΟΕ, δεν θα το είχε επικαλεστεί προς το ΟΑΚΑ, ώστε να μη χρεωθεί σχετικά, ως απαιτεί το ΟΑΚΑ για τον Απόστολο Χρήστου;

Συνεπώς, ΜΗ μέμφεται η ΚΟΕ για όσα της καταλογίζουν, τα αναμφισβήτητα γεγονότα τους διαψεύδουν.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ