ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΠΛΕΪ ΟΦ / ΤΕΛΙΚΟΙ 1η-2η

Μια ανάσα από τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 8-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στον Λαιμό και 2-0 νίκες (pics)

  23.05.2022 19:35       817

Μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στην Α1 πόλο Ανδρών, δηλαδή τη διατήρηση των σκήπτρων του, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου νίκησαν τον μεγάλο τους αντίπαλο ΝΟ Βουλιαγμένης και στον δεύτερο μεταξύ τους τελικό των πλέι οφ, τη Δευτέρα (23/5) το βράδυ, μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού, αυτή τη φορά με 8-5, έκαναν το 2-0 νίκες και έχουν τεράστιο προβάδισμα στη σειρά.

Ο τρίτος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη (25/5) στις 19.30. Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χρειάζονται τρεις νίκες. Αν χρειαστεί τέταρτος αγώνα, θα γίνει την Παρασκευή (27/5) στις 18.30 στον Λαιμό (επίσης αν χρειαστεί πέμπτος θα γίνει στον Πειραιά την Κυριακή 29/5 στον Πειραιά).

Με βασικό του όπλο την άμυνα ο Ολυμπιακός περιόρισε στο μέγιστο βαθμό τα ατού του ΝΟΒ (που είχε 3/13 με παίκτη παραπάνω) και παρά το γεγονός ότι είχε κι εκείνος μέτριο ποσοστό στον παραπάνω, επιθετικά βρήκες λύσεις από περιφέρεια και κόντρα, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φουντούλη, που πέτυχε 4 γκολ και τον Μπούσλιε (3). Για τον ΝΟΒ πρώτος σκόρερ με 3 Καπότσης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-8

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 0-3, 2-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ., Καπότσης 3, Κουρούβανης Ν., Σκουμπάκης, Λεβαντής, Καστρινάκης, Κωνσταντόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής