ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Δημήτρης Γρυπάρης

«Μία από τις καλύτερες διοργανώσεις, η φετινή»

  29.07.2014 13:23       514

Από τους ακρογωνιαίους λίθους στην οργάνωση και τη διεξαγωγή του 11ου Βικέλας Καπ στη Σύρο ήταν ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Δημήτρης Γρυπάρης. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ αναφορικά με το επιτυχημένο διεθνές τουρνουά, σημείωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι η φετινή διοργάνωση ήταν μία από τις καλύτερες, μαζί με εκείνη του 2004 όπου φιλοξενήσαμε Ολυμπιακές ομάδες. Ο κόσμος γέμισε το κολυμβητήριο, με τα άτομα να ξεπερνούν τα 450 και τα 500 τις δύο πρώτες μέρες και την ώρα που έπαιζε η Εθνική Νέων, ενώ παράλληλα υπήρχαν στο νησί πολλές πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις. Την τρίτη μέρα, στο κολυμβητήριο βρέθηκαν για να δουν τις προσπάθειες της ελληνικής ομάδας 250 άτομα κόντρα στην αφόρητη ζέστη και παρά το γεγονός ότι ήταν πρωί και δεν υπήρχαν στέγαστρα. Είδαμε ένα πολύ καλό τουρνουά με αθλητές κορυφαίου επιπέδου στην κατηγορία τους, σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μάνφρεντ Βάτερ που βρέθηκε εδώ ως αλυτάρχης των αγώνων, αποδεικνύοντας και τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης».

Ως έφορος της Ελληνικής ομάδας, ο Δημήτρης Γρυπάρης μιλώντας για το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο της Εθνικής σχολίασε: «Ήταν ένα δυνατό τουρνουά προετοιμασίας για τα παιδιά. Θα πάμε στην Τιφλίδα πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό από ένα πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για εμάς όπου και θέτουμε υψηλούς στόχους».

Ο Δημήτρης Γρυπάρης δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τις τοπικές αρχές για την υποστήριξη τους στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης: «Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και το Δήμο που στάθηκαν δίπλα στο «Βικέλας Καπ». Ευελπιστώ ότι και οι επόμενη δημοτική αρχή θα αγκαλιάσει μια μεγάλη γιορτή για τη Σύρο, μια διοργάνωση που της δίνει κύρος, τη διαφημίζει και από την οποία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι συμβάλλει στην προετοιμασία και εξέλιξη μεγάλων αθλητών. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΟΕ που βοήθησε με τον τρόπο της το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος