MASTERS / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ - ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Μια πραγματική γιορτή, μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου…(pics)

  28.09.2024 19:20       1124

«Παιδιά ήταν τέλειο…Βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες και όλα ήταν άψογα. Μπράβο σε όλους που συνέβαλαν σε αυτό να μην μας λείψει το παραμικρό…».

Μια πραγματική γιορτή, μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου…

Ο λόγος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης – Μεγάλων αποστάσεων (OWS) Βετεράνων (MASTERS) που φιλοξενείται σήμερα και αύριο (28-29 Σεπτεμβρίου) στην παραλία Αη - Γιάννης Δέτης στη Νάουσα της Πάρου.

Οι καιρικές συνθήκες, ιδανικές («πισίνα ήταν» έλεγαν οι περισσότεροι), η εμπειρία πανέμορφη για όλους και όλες, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που συμμετείχαν: περισσότεροι από 200 από 25 ετών και άνω, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, με τις οικογένειες από δίπλα που συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου….

Κάθε χρονιά και ο πήχης μπαίνει ψηλότερα σε αυτό το πρωτάθλημα: λίγες δεκάδες οι συμμετέχοντες πριν δυο χρόνια, τριψήφιο το νούμερο πέρυσι, φέτος σημειώθηκε νέο ρεκόρ και όλοι/ες έκλειναν ραντεβού για του χρόνου! Αθλητές και συνοδοί που θέλουν να απολαμβάνουν τη συμμετοχή και κάθε χρονιά θέλουν να επιστρέφουν σπίτι τους με την όμορφη ανάμνηση. Και τη προσμονή για το επόμενο…

Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, τον Δήμο Πάρου, και τον Ναυτικό Όμιλο Νάουσας Πάρου (ΝΑΪΑΣ).

Τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Ελευθερία Σαραντίδου (μέλος δ.σ. ΚΟΕ) είναι η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. Μαζί με τους συνεργάτες της και τους εθελοντές έτρεξαν πολύ, κόπιασαν πολύ, αλλά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους και δικαίως δέχονταν τα «συγχαρητήρια».

Παρόντες επίσης από το δ.σ. της ΚΟΕ: ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ηλίας Μάλαμας, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Κύρκος, ο Ταμίας, Γιώργος Κατσαντώνης, ο εκπρόσωπος των προπονητών, Νίκος Γέμελος.

Έκπληξη Νο1 για τους λιλιπούτειους φίλους του νερού: η παρουσία του ασημένιου Ολυμπιονίκη και (πλέον) τεχνικού συμβούλου της ΚΟΕ, Σπύρου Γιαννιώτη. Σε video wall «πέρασαν» μπροστά από τα μάτια όλων μας οι μεγαλύτερες στιγμές της ένδοξης καριέρας του: «Σημασία έχει η προσπάθεια», τους είπε ο Σπύρος και καταχειροκροτήθηκε. Ζωντανό παράδειγμα γαρ…Τους έδειξε τα πρώτα βήματα προς η θάλασσα…

Έκπληξη Νο 2: ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης. Στα 23 του χρόνια ο πρωταθλητής μας «μετράει» ήδη δυο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2021 και φέτος στο Παρίσι. Είχε να πει πολλά από τις εμπειρίες του. Σταδιακά αρχίζει και αυτός και μπαίνει στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Το παγκόσμιο σε πισίνα 25μ (τον προσεχή Δεκέμβριο στη Βουδαπέστη) είναι στο πρόγραμμα.

Συνέβαλαν καθοριστικά για τη διοργάνωση και επιτυχία των αγώνων: ο Έπαρχος Πάρου, Βαζαίος Πετρόπουλος, ο Δήμαρχος Πάρου, Κων/νος Μπιζάς, ο Αντιδήμαρχος Πάρου, Αναστάσιος Κασαπίδης, και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθλητισμού, Φλώρα Λουκή.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου

10:00 :3.000 μέτρα Ανδρών

11:30 : 3.000 μέτρα Γυναικών

ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΚΟΕ TV

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος