ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Μικαέλα Παναγιωτοπούλου

  13.09.2012 22:27       1611

Η Μικαέλα Παναγιωτοπούλου, μία εκ των κοριτσιών που συμμετείχαν στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο αγώνισμα του Κόμπο για το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική ομάδα στο κολυμβητήριο του Βόλου, στο μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα, και φυσικά στις προσδοκίες της για τους τελικούς του Σαββατοκύριακου. Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα και η προσπάθεια του κόσμου να μας εμψυχώσει. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είχαμε ανεβασμένη ψυχολογία και προσπαθήσαμε να την αξιοποιήσουμε με τα πετάγματα που επιδιώξαμε να κάνουμε. Θεωρώ ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Η έβδομη θέση είναι καλή, αλλά θα κάνουμε ακόμη περισσότερη προσπάθεια στον τελικό για να ανεβούμε κι άλλες θέσεις. Όποια θέση και να καταλάβουμε, θα είμαστε ικανοποιημένες γιατί θα έχουμε δώσει όσα περισσότερα μπορούμε».

Στην συνέχεια, η νεαρή αθλήτρια αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει κάνει το άθλημα στην χώρα μας, ειδικά την τελευταία χρονιά, λέγοντας: «Το άθλημα έχει κάνει ήδη κάποια βήματα μπροστά. Ενδεικτικό είναι πως την φετινή χρονιά κάναμε πολύ περισσότερη προετοιμασία σε σχέση με άλλες χρονιές, ειδικά με τα πολλά καμπ που είχαμε. Επίσης, οι προπονήτριές μας είναι πολύ καλές και μας βοήθησαν αρκετά για να βελτιωθούμε. Άποψή μου είναι πως με τα χρόνια θα γίνουμε ακόμη καλύτερες και θα ανεβούμε κι άλλο στην παγκόσμια κατάταξη».

Στη συνέχεια φανέρωσε τις προσδοκίες της για τους τελικούς του Σαββατοκύριακου. «Η πορεία μας στον τελικό θα εξαρτηθεί και από την αυριανή μας εμφάνιση στις Φιγούρες, καθώς συμψηφίζονται οι βαθμολογίες. Πρέπει αρχικά να πάμε καλά αύριο και από’ κει και πέρα βλέπουμε. Εμείς θα θέλαμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την υψηλότερη δυνατή θέση».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική ομάδα στην σημερινή εμφάνισή της στο Κόμπο. «Το πρόγραμμά μας είχε θέμα την Αργοναυτική εκστρατεία. Οκτώ κορίτσια ήταν στην ουσία πολεμίστριες, και είχαμε στα μαγιό μας τριήρεις , ενώ δύο κοπέλες «ενσάρκωναν» την Μήδεια και την θεά Αρτέμιδα. Χορογράφοι μας ήταν η κυρία Θηβαίου και η κυρία Τσερνέσκα, που συνέθεσαν μια εξαιρετική, πρωτότυπη χορογραφία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος