ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / WORLD CUP ATHENS 2023

Μικροί και μεγάλοι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, αποθέωσαν τα αστέρια της πισίνας

  14.10.2023 22:33       12779

Πανδαισία.

Το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ σήμερα (14/10) αντήχησε από τις ζητωκραυγές λιλιπούτειων φίλων της κολύμβησης, παιδιά της πισίνας και αυτά (τα περισσότερα τουλάχιστον) που έσπευσαν να δουν τα ινδάλματα τους. Το καταχάρηκαν, και έδωσαν στο υπέροχο αυτό κολυμβητήριο ένα ξεχωριστό χρώμα. Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή μέρα για την ελληνική κολύμβηση να φιλοξενεί αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ κολυμβητήριο.

Το αποτύπωσε πάρα πολύ εύστοχα ο Απόστολος Χρήστου λέγοντας μετά τον τελικό στα 50μ ύπτιο ότι «Χαίρομαι που ήταν γεμάτο το κολυμβητήριο και θεωρώ πως έχουμε ανάγκη σαν αθλητές να ζούμε τέτοιες στιγμές, έτσι ώστε να μας δώσει κίνητρο να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Για τους μικρότερους πιστεύω ότι είναι μοναδική εμπειρία. Με το καλό να μεγαλώσουν και να τους ανταγωνιστούν (σ.σ. τους αθλητές κορυφαίου επιπέδου που είναι παρόντες στη διοργάνωση), αλλά τέτοιες ευκαιρίες, ειδικά στην πόλη τους, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού». Έτσι ακριβώς…

Ο Απόστολος, ο Δημήτρης (Μάρκος), η Άννα (Ντουντουνάκη), ο Τάσος (Κούγκουλος), ο Γιώργος (Σπανουδάκης), ο Απόστολος (Παπαστάμος), ο Άγγελος (Ζωγραφάκης), τα παιδιά δηλαδή που αγωνίσθηκαν στους σημερινούς (14/10) τελικούς, δεν σταμάτησαν να μοιράζουν αυτόγραφα, δεν προλάβαιναν να δέχονται…αιτήματα για selfies. Δεν ξανάγινε…Το χαίρονταν βεβαίως και οι ξένοι πολύ σπουδαίοι αθλητές, ευχαριστούσαν τον κόσμο για αυτή την αθρόα συμμετοχή, την ενθάρρυνση, το ζεστό χειροκρότημα.

Για κάποιους η οργανωτική επιστροπή έστησε ολόκληρη επιχείρηση να βγουν από τη πισίνα και να κατευθυνθούν στα πούλμαν που τους ανέμεναν. Και αυτό καθώς τους...ανέμενε και πολύς κόσμος για τα σχετικά...Δεν ξανάγινε.

«Είναι μοναδική εμπειρία, μακάρι να το ξαναζήσουμε, να έρθουν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και να έχω την τύχη ως αθλήτρια να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές», έλεγε η Άννα Ντουντουνάκη : «Είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι στη χώρα σου σε μία μεγάλη διοργάνωση, με τόσο πολύ κόσμο να φωνάζει και να σε υποστηρίζει. Είναι πραγματικά μεγάλο κίνητρο για εμάς και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε».  

Μια άλλη οπτική από τον Απόστολο Παπαστάμο: «Η αλήθεια είναι ότι, ούτε εγώ ούτε πολλά άλλα παιδιά θα κάναμε αυτόν τον αγώνα, αν δεν ήταν στην Αθήνα. Δεν θα είχαμε αυτή τη σημαντική ευκαιρία να μπούμε τόσο νωρίς στη σεζόν και να ανταγωνιστούμε αθλητές που τους συναντάμε στο εξωτερικό».

Όμορφο απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Πολύ ωραίοι αγώνες, πολύ καλές επιδόσεις, πλούσιο σε συμμετοχές πρόγραμμα,  και όλο αυτό το καλογραμμένο σενάριο «εξελίχθηκε» σε γεμάτες εξέδρες. Από μικρούς και μεγάλους, παιδάκια, μπαμπάδες, μαμάδες.

Αυτός είναι ο υγιής αθλητισμός…

Τους αγώνες παρακολούθησε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, η Γ’ Αντιπρόεδρος Αλεξία Μαρίνη, ο Ταμίας Γιώργος Κατσαντώνης, ο συνέφορος κολύμβησης και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Νάτσιος,  η Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Aquatics), Βούλα Κοζομπόλη κ.α.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος