ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

«Μίλησαν» στο νερό...και έξω από αυτό (pics)

  27.05.2024 14:05       885

Μέσα στη θάλασσα, έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουν το στόχο τους. Έξω από το νερό, όλοι και όλες μια μεγάλη παρέα που απόλαυσαν κάθε στιγμή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) Ανοικτής  Κατηγορίας Ανδρών- Γυναικών, Ν. Ανδρών- Ν. Γυναικών (Κ18/Κ19), Εφήβων-Νεανίδων (Κ16/Κ17) & Παίδων- Κορασίδων (Κ14/15), που έγινε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Βουλιαγμένης.

Δυο ημέρες με έντονο συναγωνισμό, μετάλλια που κρίθηκαν στη χεριά, προκρίσεις για τις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν, τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα πρωταθλήματα πισίνας που ακολουθούν. Παράλληλα, τα περισσότερα, έχουν και τα μαθήματά τους που είναι και αυτά σε κατάσταση…τελικών και πρέπει να τα συνδυάσουν όλα. Δεν τους είναι πρωτόγνωρη κατάσταση.

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μίλησαν οι νικητές ανά αγώνισμα:

Ελισάβετ Ναστοπούλου (ΑΝΟ Γλυφάδας) νικήτρια στα 7500μ Νεανίδων: «Οι συνθήκες του αγώνα ήταν πολύ καλές, δεν είχε κύμα, δεν είχε και ήλιο, δεν είχε και πολύ…ξύλο, τον ευχαριστήθηκα. Αποτελούσε στόχο μου για αυτή τη χρονιά, να νικήσω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και να πάρω και τη πρόκριση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν όλη τη χρονιά. Πηγαίνω στην Α’ Λυκείου, και προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα».

Βαρβάρα Γκιουζέπα-Πετροπούλου (Άρης Θες/νίκης), νικήτρια στα 10000μ Νέων Γυναικών: «Είναι η πρώτη φορά που κολύμπησα 10χλμ στη θάλασσα, ήταν πολύ ωραία εμπειρία με όλα τα κορίτσια να κολυμπάνε μαζί και στο τέλος να επικρατεί χαμός…Σε λίγο καιρό θα φύγω για να σπουδάσω στις ΗΠΑ καθώς έχω πάρει υποτροφία. Εκεί παράλληλα θα συνεχίσω και τη κολύμβηση».

Χρυσούλα Μητσάκου (ΑΟΠ Φαλήρου), νικήτρια στα 10000μ γυναικών: «Είναι η πρώτη μου φορά που αγωνίζομαι σε δεκάρι στη θάλασσα. Δεν έχω κάνει ιδιαίτερη προπόνηση στη θάλασσα, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ και θα το βάλω στο πρόγραμμα για τη συνέχεια. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, με βοήθησαν και οι άλλες κοπέλες, προσπάθησα να κρατήσω δυνάμεις για το τέλος γιατί γνώριζα πως η Νεφέλη έχει εμπειρία και θα ‘ανεβάσει’, στο τερματισμό ήταν και θέμα τύχης που αυτή τη φορά ήταν μαζί μου. Πολύ ωραία αν και δύσκολη εμπειρία. Τόσα χρόνια έχω συνηθίσει να κολυμπάω με αντίπαλο και την αδελφή μου τη Ξανθή, δεν τη βλέπω τόσο ανταγωνιστικά. Προσπαθώ κάθε φορά να κάνω το καλύτερο, αν μπορώ να τη περάσω θα το κάνω. Μου αρέσει όμως που κολυμπάμε μαζί, μου αρέσει πολύ. Ό,τι γίνεται όμως στη πισίνα και τη θάλασσα δεν μεταφέρεται στο σπίτι. Ακολουθούν υποχρεώσεις για την ομάδα και τα καλύτερα θα έρθουν στη συνέχεια».

Βασίλης Κακουλάκης (ΑΑ Ωρίωνας Ηρακλείου), νικητής στα 7.500μ νέων: «Ήθελα να νικήσω για να προκριθώ στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Προετοιμάστηκα καλά, η κούρσα δεν με δυσκόλεψε, μου βγήκε καλά. Θα συνεχίσω με μια δύσκολη προετοιμασία ώστε να είμαι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις».

Άγγελος Χριστοδούλου (ΚΟ Περιστερίου), νικητής στα 10.000μ Νέων Ανδρών: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος και ανταγωνιστικός αγώνας. Αποτελούσε στόχο της χρονιάς για εμένα. Πήρα τη πρόκριση και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω να έχω την καλύτερη παρουσία στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τους φίλους μου που ήρθαν να με στηρίξουν».

Στα 5000μ και στα 10000μ ανδρών επικράτησε χωρίς πρόβλημα ο Άλκης Κυνηγάκης (ΑΟ Π.Φαλήρου) που προετοιμάζεται με τελικό στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος