ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / CHAMPIONS LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Μίλησε» στο τέλος η Βασιλική Πλευρίτου, 7-6 ο Ολυμπιακός στη Βουδαπέστη την Ούιπεστ

  24.11.2023 21:21       914

Το καλύτερο, το κρατούσε για το τέλος ο Ολυμπιακός και η Βασιλική Πλευρίτου. Το…δέκα το καλό της νταμπλούχου Ελλάδας, την ώρα που ακουγόταν η κόρνα της λήξης, βρήκε δίχτυα, και η ομάδα της έφυγε με την νίκη (7-6) από τo ιστορικό «Άλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης με αντίπαλο την Ούιπεστ, σε αγώνα της 4ης αγωνιστικής του Δ’ προκριματικού ομίλου του Champions League.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση του στο Final -4 που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί 20-21/4/2024 (περνάει η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου). Το κύριο μενού της αγωνιστικής θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 25/11 ενώ τα ματς της 5ης ημέρας θα γίνουν στις 9 Μαρτίου 2024 και της 6ης στις 23/3/2024. Θα υπάρχει αυτή η σχεδόν τρίμηνη διακοπή κάθε αγωνιστικής κίνησης στην υδατοσφαίριση καθώς θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η ελληνική ομάδα που βρέθηκε να χάνει και με δυο τέρματα διαφορά, προηγήθηκε πρώτη φορά με την Ιωάννα Χυδηριώτη στην 4η περίοδο για το 5-4. Οι γηπεδούχες έβρισκαν το τρόπο να ισοφαρίζουν ενώ ο Ολυμπιακός έχασε δυο πέναλτι (με τις Νικόλ Ελευθεριάδου και Ελευθερία Πλευρίτου) που απέκρουσε η Μαγιάρι. Στο γκολ όμως της Βασιλικής Πλευρίτου σε «νεκρό» χρόνο, δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει αντίδραση…

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΕΔΩ

ΟΥΙΠΕΣΤ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ) –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-7

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 1-2, 2-3

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μάρτον Μπενζούρ): Μαγιάρι, Ομπέλι 1, Ν.Γκολοπέντσα, Χάιντου 3, Λεντβάι, Βάρο, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Τίμπα, Ιρμες, Πεστεζντέγκι-Νάγκι, Σ.Γκολοπέντσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Κωνσταντοπούλου.

Διαιτητές: Βαν ντερ Μπεργκ (Ολλανδία), Μπλάσκοβιτς (Κροατία)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος