ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μίτινγκ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στην Αθήνα

  28.03.2023 14:28       4830

Τη διοργάνωση ενός από την σειρά αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κολύμβησης 2023 που διοργανώνει η WORLD AQUATICS, ανέλαβε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Το πολύ σπουδαίο μίτινγκ θα διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβριο (13-15/10) στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α., κολ.50μ.).

Η σειρά των αγώνων θα ξεκινήσει από το Βερολίνο, 6-8/10, τη σκυτάλη θα πάρει η Αθήνα, και θα τη…δώσει στη Βουδαπέστη για το μίτινγκ 20 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Το γεγονός αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τη χώρα μας. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η WORLD AQUATICS «Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης. Η γενέτειρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, εδραιώνει την επιστροφή μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων στην ελληνική πρωτεύουσα».

Πρόκειται για πολύ μεγάλη διοργάνωση της WORLD AQUATICS (πρώην FINA), η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα - αστέρια (ελίτ) της Παγκόσμιας κολύμβησης, επιτυγχάνονται σπουδαίες επιδόσεις και ενίοτε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια ρεκόρ.

Παράλληλα, αποτελεί αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ