ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Μνημόνιο συνεργασίας για το Κολυμβητήριο των ΤΕΙ Λαμίας

  11.01.2013 12:39       1285

ΦΩΤΟ: Στο Κολυμβητήριο των ΤΕΙ Λαμίας θα αγωνίζονται πλέον οι πολίστες των σωματείων της πόλης

 

Πράξη γίνεται πλέον η ένταξη του Κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων των ΤΕΙ Λαμίας, στον αθλητικό ιστό της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας και κατ’ επέκταση των αθλημάτων του υγρού στίβου, μετά τη χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης μετά των συνεργατών του Αγραφιώτη και Κατσιαδάκη, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θωμάς Στάικος, ο Πρόεδρος των ΤΕΙ Λαμίας Σταύρος Καρκάνης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Νηρέα Λαμίας Χρήστος Μπετχαβές και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Από πλευράς των ΤΕΙ συμφωνήθηκε η παραχώρηση του Κολυμβητηρίου για τις ανάγκες της αθλούμενης νεολαίας και των αθλημάτων υγρού στίβου και από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς η τέλεση συγκεκριμένων εργασιών που θα καταστήσουν άμεσα, λειτουργικό το Κολυμβητήριο, όπως η τοποθέτηση εξεδρών (από τον Δήμο), ισοθερμικών καλυμμάτων και η σύνδεση με το Φυσικό Αέριο, μέσω σχετικών κονδυλίων ύψους 170.000 ευρώ που θα διατεθούν.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, το Κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί σπουδαίες διοργανώσεις των αθλημάτων της ΚΟΕ, η οποία όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Γιώργος Κατσαρός θα διαθέσει την τεχνογνωσία της για την ομαλή και σωστή λειτουργία του.

«Τους εξήγησα ότι επειδή η Λαμία βρίσκεται στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, αποτελεί τόπο ιδανικό για την τέλεση σημαντικών διοργανώσεων μας, που εκτός των άλλων θα τονώσουν και την τοπική αγορά.

Η Ομοσπονδία προτίθεται, εντός του 2013, να διοργανώσει στη Λαμία το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, το διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών «Σαμαρτζίδης Καπ» και ενδεχομένως το Εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών / Γυναικών», υπογραμμίζει ο κ. Κατσαρός.

«Θέλω να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση και κατανόηση που βρήκαμε, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη χτεσινή σύσκεψη. Ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά και ένα τέτοιο Κολυμβητήριο να αποτελέσει εφαλτήριο για την πρόοδο των αθλημάτων μας στην περιοχή», κατέληξε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ