ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Μόλβαλης: “Επανερχόμενοι στην κανονικότητα οραματιζόμαστε να αναβιώσει το θαύμα του 2004”

  02.04.2020 14:30       1409

Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τους κανόνες των ειδικών και της Πολιτείας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά στηρίζει και τις πρωτοβουλίες για το “Ζήσε Αθλητικά” στο σπίτι, ο πρωταθλητής μας των Καταδύσεων Νίκος Μόλβαλης.

Ο νεαρός διεθνής και διακεκριμένος καταδύτης βρισκόταν στην κορύφωση της προετοιμασίας για την ολυμπιακή πρόκριση (πλατφόρμα 10μ. και συγχρονισμένες καταδύσεις από 10 μ. με τον Θάνο Τσιρίκο), όταν έγινε η αναγκαστική αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Και μετά τη μετάθεση των Ολυμπιακών αγώνων για του χρόνου, τα πλάνα άλλαξαν.

Απλά, η προσπάθεια για το όνειρο παίρνει παράταση, όπως λέει στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, συστήνει υπομονή, τονίζει ότι προέχει η διασφάλιση της υγείας και τονίζει πως μόλις επανέλθουμε στην κανονικότητα μπορεί να ονειρεύεται, μαζί με τον συναθλητή του και τον προπονητή τους την αναβίωση του θαύματος της κατάκτησης του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου το 2004.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Μόλβαλη:

«Με όλη αυτή την κατάσταση, αναγκαστικά κάνουμε γυμναστική στο σπίτι για να κρατηθούμε σε φόρμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μας έχει δοθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Φυρίγο. Η προπόνηση των καταδυτών δεν έχει πολλά πράγματα εκτός νερού. Εκτελώ τη λεγόμενη ξηρή προπόνηση και λίγο τρέξιμο, με τη συμβολή και του αδελφού μου, που είναι προπονητής.

Υπάρχει μια σχετική στενοχώρια, διότι είχαμε κάνει σκληρή προετοιμασία και ήμασταν σε καλή πορεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα έδινε την πρόκριση. Αλλά δεν πτοούμαστε.  Ευελπιστούμε ότι αυτό που ζούμε τώρα θα τελειώσει σύντομα και αμέσως μπαίνουμε δυναμικά στους αγωνιστικούς ρυθμούς μας για να κυνηγήσουμε το όνειρο.

Στα 10 μ. συγχρονισμένων καταδύσεων, με τον συναθλητή μου Θάνο Τσιρίκο, έχουμε δέσει πολύ καλά. Είμαστε μαζί από μικροί, έχουμε επικοινωνία, φιλία και καλή συνεργασία. Γι’ αυτό, όταν επανέλθουμε θα βρούμε πάλι τον δρόμο μας, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και ναι -γιατί όχι- μπορούμε να οραματιζόμαστε να αναβιώσει το θαύμα της κατάκτησης του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου του 2004 από τους Μπίμη - Συρανίδη. Με τη σκληρή δουλειά και λίγη τύχη όλα μπορούν να γίνουν.

Φυσικά και συμφωνώ με την απόφαση της μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία. Πάνω απ’ όλα να τη διασφαλίσουμε. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν και τον αθλητισμό θα τον απολαύσουμε πάλι μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε υπό αυτές τις συνθήκες να γίνει σωστή προετοιμασία για φέτος.

Νομίζω, ότι όχι μόνο δεν ήταν καθόλου υπερβολική η αντίδραση των αρχών στην Ελλάδα με την επιβολή των συγκεκριμένων μέτρων, αλλά -κατά την άποψή μου- θα πρέπει να γίνουν και πιο αυστηρά, γι’ αυτούς τους λίγους που το έχουν πάρει χαλαρά και αψήφιστα. Άλλωστε, φαίνεται από το αποτέλεσμα ότι λειτούργησαν θετικά, ότι έχουμε προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και θα φανεί και τον επόμενο μήνα.

Πάντα είμαι αισιόδοξος και γι’ αυτό προβλέπω ότι αυτό θα διαρκέσει το πολύ δύο μήνες. Να προχωρήσει η ζωή και να πάνε όλα στη φυσιολογική τους ροή. Γι’ αυτό μένουμε σπίτι, εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο με την οικογένεια, βλέπουμε ταινίες, παίζουμε επιτραπέζια και γυμναζόμαστε…”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής