ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Δημήτρης Διαθέσόπουλος

«Μόνοι μας κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία»

  25.07.2013 16:50       1218

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του bureau της FINA, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, βρισκόταν σε ένα συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την ώρα που ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Αντώνης Φωκαΐδης και η Κέλλυ Αραούζου κατακτούσαν το αργυρό μετάλλιο στα 5 χιλιόμετρα Ομαδικό ανοιχτής θάλασσας. Μέσα, όμως, από τη συνεδρίαση, βρήκε το χρόνο να εκφραστεί στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για αυτή τη νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού υγρού στίβου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα που γράφει ιστορία σ’ αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τα παιδιά, την ώρα που εγώ σαν πρόεδρος της ΚΟΕ εκφράζω πολλά παράπονα για την εγκατάλειψη από την ελληνική Πολιτεία. Μόνοι μας κάνουμε θαύματα για άλλη μια φορά, κρατάμε ψηλά τη σημαία, την ώρα που οι άλλοι μας έχουν εγκαταλείψει. Ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές σε διεθνές επίπεδο.

Είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι σηματοδοτούμε τις μεγάλες επιτυχίες για το χώρο. Δεν υπάρχει άλλος χώρος, όχι μόνο στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στην κοινωνία που να φέρνει τη χώρα μας τόσο ψηλά.


Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους  και αισθάνομαι περήφανος γι  αυτούς. Δίνω συγχαρητήρια στους προπονητές, στους ίδιους τους αθλητές και σε όσους βρίσκονται δίπλα τους.

Τα λόγια σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι φτώχια. Τα παιδιά έχουν κάνει θαύματα εγκαταλελειμμένα, μόνα τους, χωρίς καμία βοήθεια. Τείνω να γίνω γραφικός, επαναλαμβάνοντας αυτά τα πράγματα, όμως αυτή είναι η αλήθεια και ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει. Κανείς άλλος δεν κρατάει τόσο ψηλά την ελληνική σημαία όσο εμείς. Είμαστε μόνοι μας, αλλά καταφέρνουμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος