ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 11ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ ΒΟΛΟΣ

Μορφέσης

  21.08.2015 22:09       1316

ΦΩΤΟ: Στην αργοπορημένη αντίδραση της Εθνικής μας, απέναντι στον Καναδά, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, η αρχηγός Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Νικολέτα Ελευθεριάδου (by Ap.Zacharakis) 

Η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών έφθασε πολύ κοντά να… πιεί νερό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Βόλο, αλλά τελικά η… πηγή στέρεψε την τελευταία στιγμή και έμεινε εκτός 4άδας, από τον Καναδά (ηττήθηκε 10-9)

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιώργος Μορφέσης μετά το τέλος του αγώνα επισήμανε δύο στοιχεία, που μπορεί να μην καθόρισαν απόλυτα το αποτέλεσμα, αλλά στοίχισαν στην ομάδα. Το πρώτο ήταν η  ατυχία και το δεύτερο τα λάθη των διαιτητών, του Αυστραλού Μπαρτέλς και της Φλορεστάνο, από τη Βραζιλία.

«Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Είχαμε αδικαιολόγητη νευρικότητα, που μας οδήγησε σε λάθος επιλογές, πολλές χαμένες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην μπαίνει στα δίχτυα.

Από τη μια η ατυχία και από την άλλη οι δύο διαιτητές που φάνηκαν ανέτοιμοι, για αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα αυτό δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά έκαναν λάθη, που δεν γίνονται σε τέτοιο επίπεδο αγώνων.

Στο τέλος δείξαμε ότι θα μπορούσαμε, αν είχαμε μπει νωρίτερα στο παιχνίδι, να ήταν άλλο το αποτέλεσμα».

Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Ξυπνήσαμε αργά»

Η τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας Χρυσή  Διαμαντοπούλου, αν και είχε καθοριστικές αποκρούσεις, δεν ήταν αρκετές για να φθάσουμε στη νίκη και την πρόκριση: «Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση και  δεχθήκαμε εύκολα γκολ στην άμυνα. Δείξαμε ψυχή στο τέλος, αλλά μπήκαμε πολύ αργά στο παιχνίδι. Συμβαίνουν όμως αυτά στους αγώνες και συνεχίζουμε».

Νικολέτα Ελευθεριάδου: « Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας»

Η Νικολέτα Ελευθεριάδου, αναφέρθηκε στην έλλειψη ρυθμού της Εθνικής μας: «Ήμασταν νωθρές στην επίθεση, και δεν είχαμε τον ρυθμό που έπρεπε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όταν ξέφυγαν και στο σκορ, οι Καναδές χάσαμε τη συγκέντρωσή μας με αποτέλεσμα να κάνουμε λάθος επιλογές. Στο τέλος δείξαμε ψυχή, ότι θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά».

Ένας Ισπανός κόντρα στην πατρίδα του

Ο προπονητής του Καναδά Ντέιβιντ Παραντέλο, έχει ισπανικές ρίζες και όπως παραδέχθηκε ο ίδιος μετά η νίκη της ομάδας του επί της Ελλάδος, θα πρέπει να νικήσει την Ισπανία, στον ημιτελικό, για να φθάσει στο στόχο του.

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή και ο προπονητής του Καναδά έδειξε να το γνωρίζει καλά: « Η ομάδα μου έπαιξε πειθαρχημένα, ακολουθώντας την τακτική που είχαμε σχεδιάσει, με πολύ καρδιά και πάθος, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα παγκοσμίου επιπέδου, με πολύ καλές παίκτριες μπροστά στο κοινό της. Πραγματικά έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Στόχος της ομάδας μου είναι η νίκη και τίποτε άλλο»

ΦΩΤΟ: Εντυπωσιακή ήταν στον αγώνα της Εθνικής μας, κόντρα στον Καναδά, η παρουσία του κόσμου, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου. (by Ap.Zacharakis)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ