ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 11ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ ΒΟΛΟΣ

Μορφέσης

  23.08.2015 19:12       1651

ΦΩΤΟ: Με την 5η θέση ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (by Ap. Zacharakis)

Η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βόλο, καταλαμβάνοντας την 5η θέση, νικώντας την Ιταλία (12-7). Παρά την απογοήτευση από το γεγονός ότι το πολυπόθητο μετάλλιο δεν ήρθε, για μια ομάδα με ομολογουμένως  απεριόριστες δυνατότητες, η Ελλάδα έκανε το καθήκον  της, καθώς μετά την ήττα στον προημιτελικό, ο στόχος της ομάδας ήταν να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, κάτι το οποίο κατάφερε.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών του 2017 θα διοργανωθεί και πάλι στο Βόλο, όπως ανακοινώθηκε από τα χείλη του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου και η Εθνική μας ομάδα, μπορεί να κυνηγήσει τη διάκριση που δεν ήρθε φέτος, βάσει του ταλέντου που υπάρχει σε αυτά τα κορίτσια, πολλά από τα οποία σε δύο χρόνια θα βρίσκονται και πάλι στη θεσσαλική πόλη για να διεκδικήσουν  ένα μετάλλιο:

Γιώργος Μορφέσης: «Μας μένει μια πικρία»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την πορεία της ελληνικής ομάδας στη σπουδαία διοργάνωση: «Παρά τη νίκη επί της Ιταλίας, μας μένει μια απογοήτευση, μία πικρία. Είμαστε μια ομάδα, που με μόλις μία ήττα μείναμε εκτός μεταλλίων και πήραμε την 5η θέση στην διοργάνωση. Δε καταφέραμε να διαχειριστούμε το γεγονός της σωματικής και ψυχολογικής κούρασης, ότι προετοιμαστήκαμε μόλις έξι ημέρες ως ομάδα , αλλά και τα λάθη και την ατυχία μας, στο παιχνίδι των προημιτελικών. Επιπλέον, κάποιες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο παιχνίδι με τον Καναδά και αφορούσαν αποφάσεις διαιτητών έπαιξαν το ρόλο τους, ώστε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, είμαστε μια ομάδα με πολλές δυνατότητες, πολύ ταλέντο και τεράστιες προοπτικές εξέλιξης».

Ο Γιώργος Μορφέσης δε θέλησε να αναφερθεί στην επόμενη ημέρα για την ομάδα, με βάση το γεγονός ότι οι επίσημες διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκαν.

Ελ. Πλευρίτου: «Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις»

H πρώτη σκόρερ της Ελλάδας, Ελευθερία Πλευρίτου, αναφερόμενη στην Εθνική μας ομάδα και την πορεία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολίασε: « Ο αρχικός μας στόχος ήταν η είσοδος στην τετράδα, κάτι για το οποίο παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Από τη στιγμή όμως που δεν ήρθε, επόμενός μας στόχος ήταν η 5η θέση, την οποία και θέλαμε για να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Τα καταφέραμε, ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας με την Εθνική ομάδα και συνεχίζουμε».

Χρ. Διαμαντοπούλου: «Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο»

 Μια από τις καλύτερες παίκτριες της ελληνικής ομάδας, η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου σημείωσε: «Μας μένει μια απογοήτευση για τη συνολική μας πορεία, έχουμε όμως μια πολύ καλή ομάδα. Την 5η θέση τη θέλαμε για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο του Βόλου που μας συμπαραστάθηκε. Συνεχίζουμε, μπορούμε να βελτιωθούμε σημαντικά για τις επόμενες διοργανώσεις. Όσον αφορά την προσωπική απόδοση, η επιτυχία είναι κομμάτι της συνολικής απόδοσης της ομάδας, οι συμπαίκτριές μου με έχουν βοηθήσει πολύ».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ