ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μορφέσης / Ασημάκη

  06.02.2013 23:23       791

Για την εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας πόλο Γυναικών στο αποψινό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του Γουόρλντ Λιγκ, όπου ηττήθηκε με 12-7 από την αργυρή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Ισπανία, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Γιώργος Μορφέσης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στα λάθη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και στο μέλλον της νέας Εθνικής:

«Στο πρώτο μισό με προβλημάτισε το θέμα της επίθεσης. Δεν μπορούμε να παίξουμε καλά στον παίκτη παραπάνω, καθώς δεν έχουμε δουλέψει αρκετά και αυτό είναι λογικό. Στο δεύτερο μέρος κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα και δεχτήκαμε γκολ από κάποια εύκολα σουτ των αντιπάλων. Μας ξέφυγε το σκορ, προσπαθήσαμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι αλλάζοντας την άμυνα, ωστόσο δεν είχαμε καλή αντίδραση», ενώ συνέχισε αναφερόμενος στον μεγάλο στόχο της ομάδας, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης:

«Η Ισπανία είναι μία ομάδα που έπαιξε στον τελικό της Ολυμπιάδας και αυτό τα λέει όλα. Από αυτά τα παιχνίδια εμείς μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε, καθώς τα νέα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές στην Εθνική ομάδα. Σιγά σιγά πρέπει να βγάλω τα συμπεράσματά μου για τις παίκτριες και για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα ενόψει του μεγάλου μας στόχου που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη. Θεωρώ πως όλα αυτά είναι στάδια τα οποία πρέπει να περάσουμε και να βγάλουμε τα καλύτερα συμπεράσματα  για να τα αξιοποιήσουμε στην πορεία.

Από πέρσι έχουμε πει να δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα. Πρέπει να δούμε κάποια καινούρια πρόσωπα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η πόρτα των παλιών παικτριών κλείνει οριστικά. Από εκεί και πέρα, όμως, βλέπουμε τα αποτελέσματα και κοιτάμε να δούμε πως θα αναδείξουμε νέα κορίτσια, ώστε να πετύχουμε αυτό που είχαμε πει μετά τον περσινό μας αποκλεισμό, δηλαδή να φτιάξουμε μια νέα ομάδα. Εμείς προχωράμε με αυτό το σκεπτικό και αν δούμε στην πορεία πως μπορούν να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, θα το κάνουμε αν και εφόσον το επιθυμούν και οι παλιές παίκτριες».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη κέρδισε πολλές αποβολές στην αποψινή αναμέτρηση με αντίπαλο την Ισπανία, ωστόσο η ομάδα δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Η διεθνής μας σχολίασε την εμφάνιση της Εθνικής μας αλλά και της αντιπάλου, τονίζοντας:

«Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε την έκβαση του παιχνιδιού, διότι ούτως ή άλλως πρώτη φορά παίζαμε με αυτή τη σύνθεση κόντρα στην Ισπανία. Το παιχνίδι θα μπορούσε να μας πάει καλύτερα, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να έχουμε τεράστιες απαιτήσεις από τη στιγμή που δεν έχουμε κάνει καθόλου προπόνηση όλες μαζί. Η Ισπανία είναι μία έτοιμη ομάδα, πήγε στον τελικό της Ολυμπιάδας και εμείς αυτό που κερδίζουμε από τέτοια παιχνίδια είναι να μαθαίνουμε τα λάθη μας και να δουλέψουμε πολύ πάνω σε αυτά», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε: «Η ομάδα θέλει χρόνο αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ πως έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό, το αποδεικνύουν άλλωστε και οι επιτυχίες των Νεανίδων. Εγώ νιώθω τυχερή που έχω συμπαίκτριες με τόσο ταλέντο, αλλά βρίσκονται σε μια κρίσιμη ηλικία που χρειάζονται δουλειά και αυτό πρέπει να κάνουν».

Αναφορικά με τη σύνθεση που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, η 24χρονη φουνταριστός δήλωσε: «Είναι θέμα του προπονητή ποιες θα είναι οι παίκτριες που θα ηγηθούν της προσπάθειας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όποια και αν είναι η ομάδα, εμείς θα προσπαθήσουμε το ίδιο. Όλες οι αθλήτριες είναι στη διάθεση του προπονητή και αυτό είναι το σωστό. Μιλάμε για μεγάλες αθλήτριες που επίσης νιώθω πολύ τυχερή που έχω υπάρξει συμπαίκτριά τους και έχω πάρει πάρα πολλά από αυτές. Ο προπονητής θα κρίνει κατά πόσο αυτή η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και κατά πόσο χρειάζονται προσθήκες».      

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Μιγκέλ Όκα, αναφέρθηκε στη σημερινή εμφάνιση της ομάδας του λέγοντας: «Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα μου. Παίξαμε καλά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση ,και είμαι πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Ουγγαρία εκτός έδρας και με την Ελλάδα στην Ισπανία και νομίζω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και στα δύο αυτά ματς».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος