ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Μορφέσης για προετοιμασία Εθνικής πόλο γυναικών

  02.01.2012 02:01       1371

Στα συμπεράσματά του από την κοινή προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας πόλο των γυναικών με τη Γερμανία, αλλά και στο κοινό καμπ με τη Ρωσία (4-6/1) και το διεθνές τουρνουά ‘Θέτις Καπ’ στην Τρίπολη (7-9/1) που ακολουθούν, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης:

«Η κοινή προετοιμασία με τη Γερμανία δεν απέφερε μεγάλο κέρδος για μας. Οι Γερμανίδες έδειξαν ότι βρίσκονται πίσω ακόμη στην προετοιμασία τους και ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει σαφέστατη διαφορά δυναμικότητας. Η Γερμανία δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Παίξαμε προπονητικά διπλά, αλλά οι αντίπαλοί μας αγωνίστηκαν πολύ σκληρά, με κίνδυνο να έχουμε ακόμη και τραυματισμό. Το καλό ήταν πως δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις κοπέλες.

Ολο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας που προηγήθηκε, ρίξαμε το βάρος μας στη φυσική κατάσταση και την τακτική.

Αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη για μας, καθώς στο κοινό καμπ με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία και ακολούθως στο ‘Θέτις Καπ’, με αντιπάλους τη Ρωσία, την Ιταλία και την Ουγγαρία, θα δούμε που βρισκόμαστε.

Θα δούμε τι λάθη κάνουμε και που θα πρέπει να επικεντρωθούμε την τελευταία εβδομάδα, πριν την αναχώρηση για το Αϊντχόφεν. Ο χρόνος είναι μικρός και οι απαιτήσεις μεγάλες.

Στο ‘Θέτις Καπ’ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ιταλία κυρίως, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες και να συλλέξουμε πληροφορίες για αυτήν, καθώς είναι ο πρώτος μας αντίπαλος στο Ευρωπαϊκό, σε ένα παιχνίδι πολύ καθοριστικό, καθώς μπορεί να κρίνει την πρωτιά στον όμιλο, που σημαίνει την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού και κυρίως την εξασφάλιση του εισιτηρίου για το προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης τον Απρίλιο».