ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΚΖΟΥ

Μορφέσης: «Κομβική η πρεμιέρα με Ισπανία»

  13.07.2019 12:51       855

Αποστολή ΠΣΑΤ: Νίκος Γκομώλης

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών ρίχνονται την Κυριακή (14/7) στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Γκουανκζού της Νότιας Κορέας, έχοντας ως στόχο να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, Νίκο Γκομώλη, αναφέροντας τα εξής: «Με βάση την προετοιμασία που κάναμε με τους νέους κανονισμούς προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή τακτική, έχουμε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό. Παρόλα αυτά έχουμε επικεντρωθεί εδώ και καιρό στο παιχνίδι με την Ισπανία, έχουμε ένα πλάνο και κάποιες εναλλακτικές αν αυτό δεν λειτουργήσει. Η πρεμιέρα για μας είναι κομβική γιατί το αποτέλεσμα αυτό θα επηρεάσει πάρα πολύ την εξέλιξη του Παγκοσμίου , η δεύτερη θέση θα μας βάλει σε προβλήματα γιατί θα δώσουμε κάποιο δύσκολο χιαστί αγώνα με ομάδα από τον απέναντι όμιλο που είναι Ιταλία, Αυστραλία και Κίνα για να μπούμε στην οκτάδα. Είδαμε και στις ΗΠΑ ότι θέλουμε πολύ δουλειά στα καινούργια δεδομένα , ότι αφορά στους νέους κανονισμούς. Επίσης πρέπει να βελτιωθούμε και στην άμυνα όπου δεχόμαστε πολλά γκολ .Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα φυσικής κατάστασης αλλά συγκέντρωσης και αλλαγής των συνηθειών που υπάρχουν μέχρι τώρα».

Με τη σειρά της, η Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε: «Στις ΗΠΑ δεν πήγαμε σε τουρνουά αλλά δώσαμε κάποια φιλικά παιχνίδια απέναντι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο, στην ομάδα που έχει ήδη πάρει την πρόκριση για το τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο , σε ένα περιβάλλον που δεν το γνωρίζαμε. Άρα νομίζω ότι δεν ήταν παιχνίδια για να βγει συμπέρασμα. Από εκεί και πέρα και στις προπονήσεις αλλά και στα φιλικά αυτά παιχνίδια προσπαθήσαμε να δουλέψουμε κάποια στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε στον πρώτα μας σημαντικό αγώνα απέναντι στην Ισπανία που μπορώ να χαρακτηρίσω αγώνα κλειδί για την συνέχεια μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό τον αγώνα σκεφτόμαστε μόνο και προχωράμε. Μια πολύ καλή ομάδα αλλά στα μέτρα μας που την είχαμε νικήσει μέσα στην έδρα της σε μεγάλη διοργάνωση στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης πέρυσι και είχαμε χάσει στο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που έγινε με τους νέους κανόνες. Το πόλο έχει αλλάξει , πιστεύω όμως θα είμαστε έτοιμες και όλα θα πάνε καλά».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ