ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Μορφέσης: «Λίγη τύχη παραπάνω»

  08.03.2018 17:00       793

«Να ‘χαμε, τι να ‘χαμε, λίγη τύχη να ‘χαμε». Τραγουδώντας... προσπάθησε να καταγράψει την πραγματικότητα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, ο Γιώργος Μορφέσης, αναφερόμενος στην κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και έφερε την Ελλάδα στον ίδιο όμιλο με την Ολλανδία, την Ιταλία, την Γαλλία, το Ισραήλ και την Κροατία. Οι αγώνες θα γίνουν τον Ιούλιο στην Ισπανική πόλη και η Εθνική μας προβάλει ως ως το φαβορί για την διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.

Ο Γιώργος Μορφέσης επικαλέσθηκε την τύχη που εγκατέλειψε την Ελλαδα τα δυο τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις και μιλώντας στην σελίδα της ΚΟΕ υποστήριξε ότι χωρίς τραυματισμούς και με λίγη τύχη η ομάδα του θα είναι πρωταγωνίστρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Η Ελλάδα είναι μια ποιοτική ομάδα και δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του πλανήτη. Δυστυχώς τα δυο τελευταία χρόνια η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Το 2016 είμασταν με το ενάμισυ πόδι στην Ολυμπιάδα και αποκλειστήκαμε γιατι δεχθήκαμε γκολ με την Ρωσία 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, πήγαμε στα πέναλτι και αποκλειστήκαμε.... Το ίδιο έγινε και πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Κερδίζαμε 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη την Ισπανία, ισοφαριστήκαμε και χάσαμε στα πέναλτι την πρόκριση για την τετράδα και το μετάλλιο. Εάν φέτος έχουμε λίγη τύχη παραπάνω και εάν αποφύγουμε τους τραυματισμούς, δεν φοβάμαι τίποτα. Εχουμε όρεξη, ποιοτική ομάδα και θα τα καταφέρουμε» τονίζει ο Γιώργος Μορφέσης και προσθέτει:

«Η κλήρωση ήταν αναμενόμενη. Στην Ευρώπη υπάρχουν εξι καλές ομάδες που έχουν δημιουργήσει μεγάλη διαφορά απο τις υπόλοιπες. Ήταν σίγουρο ότι θα είχαμε δυο καλές ομάδες απέναντί μας. Δεν ξέραμε ποιες θα ήταν αυτές. Το μάθαμε την Τετάρτη και προχωράμε. Η Ολλανδία και η Ιταλία θα βρεθούν στον δρόμο μας. Στόχος θα είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, έτσι ώστε να παίξουμε με μια εύκολη ομάδα στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι. Εάν τα καταφέρουμε έχει καλώς. Εάν όχι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ενα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα εκ των Ουγγαρία, Ρωσία, Ισπανία, για να διεκδικήσουμε ενα μετάλλιο στην διοργάνωση».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αναφοράς στις τρεις άλλες ομάδες του ομίλου, την Γαλλία, το Ισραήλ και την Κροατία. «Όχι. Οι διαφορές είναι μεγάλες. Οι ομάδες αυτές δεν έχουν καμμία τύχη».

Η Ελληνική ομάδα πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αγωνιστεί στο F6 του Γιουρόπα Καπ σε λίγες εβδομάδες. Τι θα επιδιώξει στην νεοσύστατη διοργάνωση;

«Ένα μετάλλιο θα επιδιώξουμε. Εδώ που φτάσαμε (στην τελική φάση), δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα παίξουμε με τις γνωστές πέντε καλές ομάδες της Ευρώπης και θέλουμε ενα μετάλλιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ