ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μορφέσης: "Το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα"

  12.07.2017 18:09       993

Το πιο αμφίρροπο παγκόσμιο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Έτσι χαρακτήρισε την διοργάνωση της Βουδαπέστης ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των γυναικών, ο Γιώργος Μορφέσης.

Ο τεχνικός που έχει συνδέσει την προπονητική του καριέρα με την μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών για την Ελλάδα, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών το 2011 στην Σανγκάη της Κίνας, συνοδεύει αύριο τα κορίτσια του που αναχωρούν για την Ουγγρική πρωτεύουσα και ρίχνονται την Κυριακή στην μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Μορφέσης εκτιμάει ότι με εξαίρεση την ομάδα των ΗΠΑ που θεωρείται απο όλους το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όλες οι άλλες ομάδες βρίσκονται περίπου στην ίδια "μοίρα". Ανάμεσα σε αυτές και η ελληνική ομάδα που - σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αφού και η Χριστίνα Τσουκαλά ξεπέρασε τον τραυματισμό στο δάκτυλο του χεριού της και η Αλεξάνδρα Ασημάκη άφησε πίσω τα προβλήματα που της δημιούργησε η γαστρεντερίτιδα των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας για την τύχη που μπορει να έχει η Εθνική μας ομάδα στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς, ο Γιώργος Μορφέσης, υποστήριξε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

"Κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Σχεδόν ιδανική. Τα προβλήματα με τον τραυματισμό της Τσουκαλά και την ασθένεια της Ασημάκη ξεπεράστηκαν. Πάμε στην Βουδαπέστη χωρίς άγχος, με στόχο να διεκδικήσουμε την νίκη σε καθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πάμε να το "ευχαριστηθούμε" υποστηρίζει ο Γιώργος Μορφέσης που θεωρεί ότι η Ελλάδα μετέχει στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης.

"Ο όμιλος ειναι εξαιρετικά δύσκολος. Η Ρωσία και η Αυστραλία ειναι παραδοσιακές δυνάμεις στο παγκόσμιο πόλο. Σπουδαία συγκροτήματα. Ισάξιες ομάδες με την δική μας. Μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο, μπορεί όμως και τρίτοι. Δεν θελουμε να είμαστε τρίτοι, αφού θα κληθούμε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα απο τις Ουγγαρία ή Ολλανδία στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι".

Ο Σάκης Κεχαγιάς (προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας) και ο Γιώργος Μορφέσης, ειναι χρόνια φίλοι και επι σειρά ετών συνεργάτες. Η μοίρα τους έφερε να παίξουν απέναντι ο ένας στον αλλο σε αυτή τη διοργάνωση! Τι λεει ο Έλληνας τεχνικός γιαυτή την συγκυρία;

"Ο Σάκης μας ξέρει καλά. Πολυ καλά. Ειναι ενα πλεονέκτημα για την Αυστραλία. Εχουμε όμως και εμείς τα πλάνα μας, όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλα για κάθε αναμέτρηση σε αυτο το τουρνουά". Να σημειωθεί ότι στην Βουδαπέστη δεν ειναι μόνο ο Γιώργος Μορφέσης και ο Σάκης Κεχαγιάς που εκπροσωπούν τους Έλληνες προπονητές, αλλα και ο Χάρης Παυλίδης που θα καθοδηγήσει προπονητικά την Εθνική Καναδά!

Ο Γιωργός Μορφέσης εκφράζεται τέλος για την διοργάνωση σε επίπεδο διεκδίκησης μεταλλίων και τοποθετείται ως εξής:

"Η Αμερική ειναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κανείς δεν μπορει να αντιπαρατεθεί απέναντι σε αυτή την ομάδα. Απο την 2η θέση και κάτω ολα ειναι ανοικτά. Η Ουγγαρία έχει ενα μικρό πλεονέκτημα αφού αγωνίζεται εντός έδρας, αλλα εκτιμώ ότι όλες οι ομάδες ειναι ισάξιες. Ελαχιστες ειναι οι διαφορές μεταξύ τους. Δεν χωρούν προγνωστικά. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ειναι το πιο αμφίρροπο όλων των εποχών απο την δεύτερη θέση και μετά" καταλήγει ο Έλληνας ομοσπονδιακός.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ : ΝβΧ