ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

"Μπλόκο" από τον Εθνικό στον Απόλλωνα Σμύρνης, 9-9 στον Πειραιά

  15.01.2022 18:49       673

Ο Εθνικός Πειραιά έκοψε τη φόρα του Απόλλωνα Σμύρνης και τον ανάγκασε σε ισοπαλία 9-9, με "μπλόκο" στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, σε ένα συναρπαστικό ματς στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, θέαμα, ένταση, σκληρές μονομαχίες, συγκλονιστική εξέλιξη. Ο Εθνικός προηγήθηκε με 6-3, αλλά η αποβολή με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση του Νικήτα Κόχειλα, 4.42 πριν από τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου (ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι και έπαιξε με 4 λεπτά με παίκτη παραπάνω), άλλαξε τη ρότα του αγώνα και η "ελαφρά ταξιαρχία" κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να προηγηθεί με 9-7, 4.35 πριν από τη λήξη του αγώνα. Με δύο γκολ του κορυφαίου του Δημοσθένη Δερμιτζάκη, όμως, ο Εθνικός μείωσε (3.58, 8-9) και ισοφάρισε στο τελικό 9-9 (3.17).

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται επίσης ότι "στο 2.19 πριν από τη λήξη της τέταρτης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητή του Απόλλωνα κ. Δεληγιάννης Νικόλαος για έντονη διαμαρτυρία προς τους διαιτητές".

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 9-9

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-0, 3-6, 2-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 3, Βαλιανάτος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 2, Βιτέλλας, Δερμιτζάκης Δ. 3, Μπεριστιάνος, Γκάτσος, Γαρδέρης, Δροσόπουλος, Κόχειλας Ν. 1, Καραμπάτης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γούνας 3, Τσολακούδης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

Διαιτητές: Μπιράκης, Αχλαδιώτης

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής