ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

"Μπλόκο" στο Κραγκούγεβατς και ήττα του Ολυμπιακού, 10-8 από Ραντνίτσκι

  26.01.2022 22:32       522

Η σερβική Ραντνίτσκι έβαλε "μπλόκο" στον Ολυμπιακό, στο Κραγκούγεβατς και τον ανάγκασε να γνωρίσει τη δεύτερη ήττα του στον Α' Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι το πάλεψαν, παρά την ταλαιπωρία τους στο ταξίδι για τη σερβική πόλη, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 10-8, για την 8η αγωνιστική (πρώτη του Β' γύρου), από μια ομάδα ανερχόμενη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση των Ανδρών, η οποία πήρε και ρεβάνς για την ήττα της στον πρώτο γύρο από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου (έμεινε 2η στη βαθμολογία του Ομίλου με 13 β.), που πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι τη σημερινή αναμέτρηση, με το ταξίδι του έως το Κραγκούγεβατς να διαρκεί σχεδόν 48 ώρες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των αναβεβλημένων πτήσεων, αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα από τη Ραντνίτσκι και βρέθηκε πίσω με δύο γκολ διαφορά. Κι ενώ στη συνέχεια είχε καλή αμυντική συμπεριφορά δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά.

Έτσι οι Σέρβοι αναθάρρησαν και κράτησαν ένα προβάδισμα, μέχρι που ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 7-7 (6.13 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου) και με τον τερματοφύλακά του Μπίγιατς να κάνει καθοριστικές αποκρούσεις. Στη συνέχεια, όμως, η Ραντνίτσκι πέρασε πάλι μπροστά με 9-7, ο Φουντούλης μείωσε σε 9-8, αλλά Ο Ουκρόπινα απάντησε άμεσα για τη Ραντνίτσκι, διαμορφώνοντας το 10-8 σε παίκτη παραπάνω (03:22). Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε σε πολύ χαμηλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να δείχνει αρκετά κουρασμένος.

ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-8

Οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 1-2, 2-1.

ΡΑΝΤΙΝΤΣΚΙ ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ (Ούρος Στεβάνοβιτς): Ντομποζάνοβ, Ραντούλοβιτς 2, Στανόγιεβιτς, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 1, Κρουγκ, Ουκρόπινα 1, Πλιέβαντσιτς, Τόχολι, Μίλιτσιτς 2, Λούκιτς 2, Βρλιτς 1, Τοντορόβσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής