ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Με το ολυμπιακό εισιτήριο και φιλοδοξίες επέστρεψε το Ντουέτο. Σολωμού

«Μπορούμε 8άδα»

  23.04.2012 20:19       1687

Με περίπου μιάμιση ώρα καθυστέρηση, αλλά και με πολλά χαμόγελα επέστρεψε αργά το απόγευμα στην Αθήνα, η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης και συγκεκριμένα το Ντουέτο που πήρε την πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Προολυμπιακό τουρνουά που έγινε στο Λονδίνο.

Η Δέσποινα Σολωμού με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, με αναπληρωματική την Ευαγγελία Κουτίδου, μαζί με τις ομοσπονδιακές τεχνικούς Ναταλία Τσερνέσκα και Μαρία Θηβαίου (με την ιδιότητα της διεθνούς Κριτού στους αγώνες), έλαμπαν από ικανοποίηση για τη σπουδαία διάκριση που φέρνει και πάλι το άθλημα στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. Τις νεαρές μπαλαρίνες της πισίνας και τις προπονήτριές τους υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο με ανθοδέσμες και θερμές αγκαλιές, από πλευράς της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ο Ταμίας και έφορος συγχρονισμένης στην ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος, εκπρόσωποι του σωματείου τους, οι συγγενείς και οι φίλοι τους.

Η πιο έμπειρη Δέσποινα Σολωμού (έχει μετάσχει και στους προηγούμενους ολυμπιακούς αγώνες) μας δήλωσε για την επιτυχία και τον τρόπο που αυτή ήρθε, αλλά και για το στόχο στους Ολυμπιακούς αγώνες το καλοκαίρι στο Λονδίνο:

«Δουλέψαμε σκληρά και κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο. Δεν είχαμε σταθερό χώρο προπόνησης, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τα κολυμβητήρια και τις τελευταίες δύο εβδομάδες άνοιξε ο Αγιος Κοσμάς οπότε και συντονιστήκαμε καλύτερα. Είναι η δεύτερη χρονιά που δουλεύουμε Ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη. Δέσαμε καλά και μπορέσαμε αποδώσουμε σωστά το νέο αλλαγμένο πρόγραμμα που μας έφτιαξε η κυρία Τσερνέσκα. Η επιτυχία γίνεται μεγαλύτερη διότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε χώρες που ήταν χρόνια μπροστά μας. Στόχος για τους Ολυμπιακούς, πλέον, είναι να βελτιώσουμε κι άλλο τη βαθμολογία μας και, γιατί όχι, να μπούμε τελικό και στην πρώτη 8άδα. Ευχαριστούμε για τη στήριξη το προπονητικό τιμ και την Ομοσπονδία».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συμπλήρωσε από την πλευρά της: «Το κλίμα στην αποστολή ήταν τέλειο, όλα λειτούργησαν σωστά και πετύχαμε το μεγάλο μας στόχο. Οι εγκαταστάσεις (όπου θα γίνουν το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί) ήταν εξαιρετικές, η διοργάνωση καλή. Το χαρήκαμε. Πήγαμε καλύτερα κι απ’ ότι περιμέναμε. Ξεπεράσαμε χώρες με παράδοση στο άθλημα. Εχουμε δέσει καλά ως ντουέτο και θα δουλέψουμε για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Στήριξη, όμως, έχουμε μόνο από την Ομοσπονδία, το σωματείο και τις οικογένειές μας. Η Πολιτεία είναι αμέτοχη. Θα πρέπει να μας δώσει τα κίνητρα και τα προνόμια για να μην παλεύουμε άδικα. Εγώ είμαι στη Γ’ Λυκείου και δεν ξέρω πώς θα πορευτώ».

Η αναπληρωματική Ευαγγελία Κουτίδου δήλωσε: «Η διοργάνωση ήταν θαυμάσια. Ηταν ο πρώτος μου σημαντικός διεθνής αγώνας, έστω και ως αναπληρωματική. Εχει αποδώσει το ανανεωμένο πρόγραμμα που μας έδωσε η κυρία Τσερνέσκα και θα το τελειοποιήσουμε μέχρι τους Ολυμπιακούς. Θέλουμε να μας δώσει κίνητρα η Πολιτεία διότι ο αθλητής θα πρέπει να είναι παράλληλα και σπουδαγμένος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στην πρώτη ΦΩΤΟ διακρίνονται από αριστερά οι Ευαγγελία Κουτίδου, Δέσποινα Σολωμού, Ευαγγελία Πλατανιώτη

Στη δεύτερη ΦΩΤΟ οι τρεις πρωταθλήτριές μας με τις ομοσπονδιακές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέσκα και Μαρία Θηβαίου και τον Ταμία της ΚΟΕ Ηλία Ξιάρχο