ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

«Μπορούμε να "κλέψουμε" το ματς»

  19.01.2016 23:31       1571

Αποστολή ΠΣΑΤ: Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι θα βρίσκονται στην κατάμεστη (από Σέρβους φυσικά) εξέδρα του κολυμβητηρίου της «Κόμπανκ Αρίνα» του Βελιγραδίου όπου η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών αγωνίζεται στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση για να βρεθεί στον μεγάλο τελικό. Απέναντί της η οικοδέσποινα Σερβία, που είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου και θεωρείται -πριν από το ξεκίνημα της διοργάνωσης ακόμα- το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Η υπερένταση από τον θρίαμβο της ελληνικής ομάδας επί της Ισπανίας στον προημιτελικό ανάγκασε σχεδόν όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής να κοιμηθούν αργά κι έτσι ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος «χάρισε» την πρωινή προπόνηση για να μπορέσουν να ηρεμήσουν οι παίκτες του.

Ο στόχος των διεθνών μας δεν είναι άλλος από το μετάλλιο στο Βελιγράδι και απέναντι στους Σέρβους θα παίξουν χωρίς άγχος, να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και να το «κλέψουν» αν τους δοθεί η ευκαιρία. Η πρόκριση στην 4άδα δεν είναι το αποκορύφωμα γι’ αυτή την ομάδα που θέλει ν’ ανέβει στο βάθρο.

Ο μεγάλος ημιτελικός (Τετάρτη 20/1) θ’ αρχίσει στις 21.15.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (Ομοσπονδιακός τεχνικός):

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Θοδωρής Βλάχος λέει σχετικά: «Πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο η Σερβία, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Έχει και αυτή η ομάδα τις αδυναμίες της, όπως και πολλά ατού. Έχουμε ένα «μαξιλαράκι» το οποίο λέγεται 4άδα και είμαστε ευχαριστημένοι, όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Θέλουμε να κάνουμε προσπάθεια, την καλύτερή μας, να βάλουμε δύσκολα στους Σέρβους, να είμαστε κοντά στο σκορ. Αν μπορέσουμε να κάνουμε στο αυριανό παιχνίδι κάτι προς το τέλος με τον τρόπο που χρειάζεται και που θα το σχεδιάσουμε, καλώς. Διαφορετικά θα πάμε και στην επόμενη ευκαιρία για να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο». Σε ερώτηση για το αν αυτό το παιχνίδι κερδίζεται ή "κλέβεται" ο Θοδωρής Βλάχος ήταν ξεκάθαρος. «Για να είμαι ειλικρινής, "κλέβεται". Είναι μια ομάδα πλήρης, μια ομάδα που έχει τρεις – τέσσερις αθλητές που μπορούν σ’ ένα τρίλεπτο με ατομικές ενέργειες να κάνουν μια διαφορά δυο – τριών γκολ, σ’ οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό πρέπει να προσέξουμε και να καταφέρουμε στο τέλος να "κλέψουμε" το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να πούμε μεγάλα λόγια απέναντι σ’ αυτή την ομάδα, αλλά όμως δεν είναι και άτρωτοι. Έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί τους και έχουμε δει ότι δεν είναι θεοί, είναι παίκτες, είναι πολύ καλοί παίκτες, ίσως από τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά και οι δικοί μας παίκτες είναι πολύ ποιοτικοί και πάρα πολύ καλοί».

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ:

«Απολαύσαμε το παιχνίδι με την Ισπανία, είχαμε ένα βράδυ να το πανηγυρίσουμε, από σήμερα όμως υπάρχει μόνο η Σερβία. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά μας έχει φύγει το όποιο άγχος είχαμε, παίζουμε πιο ελεύθερα, με το ίδιο πάθος, την ίδια συνταγή και νομίζω ότι είμαστε αισιόδοξοι όλοι για το αποτέλεσμα. Το φαβορί είναι οι Σέρβοι, είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια, για εμένα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά δεν είναι άτρωτη. Θα τη μελετήσουμε, εμείς θα παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος, μόνο να το απολαύσουμε μπορούμε μέσα στο Βελιγράδι με τόσο κόσμο. Θέλουμε να τους βάλουμε δύσκολα και νομίζω ότι όσο περνάει το παιχνίδι και μένουμε κοντά στο σκορ κα έχουμε το πάνω χέρι και ελέγχουμε το ρυθμό, το άγχος θα περνά όλο και περισσότερο στην πλευρά τους και οι πιθανότητες θ’ αυξάνουν για εμάς».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ:

«Πλέον παίζουμε χωρίς άγχος, παίζουμε με έναν αντίπαλο ο οποίος στο Καζάν πήρε το χρυσό, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, αυτό που έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε και πιστεύω ότι αν κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, γιατί ξέρουμε ότι σ’ αυτά τα παιχνίδια το δίνει η άμυνα το αποτέλεσμα, πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες για τη νίκη. Ξέρουμε ότι οι Σέρβοι έχουν πάρα πολλά ατού στην επίθεσή τους… (Εδώ παρεμβαίνει ο Γιόζιπ Παβιτς ο Κροάτης τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και λέει σε άπταιστα ελληνικά για τα ατού που αναφέρει Κώστας Μουρίκης… "Τι πάρα πολλά;.. Δεν έχουν τίποτα…" Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, γιατί η άμυνα δίνει το αποτέλεσμα σε τέτοια παιχνίδια όπως οι ημιτελικοί και πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, όπως κάναμε και χθες με την Ισπανία".

Ο ΑΛΛΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ του Ευρωπαϊκού Ανδρών, που θα γίνει την Πέμπτη 21/1 στις 21.15, είναι ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και την Ουγγαρία. Στους δύο σημερινούς προημιτελικούς, το Μαυροβούνιο επικράτησε της Ιταλίας με 10-7 και η Ουγγαρία της Κροατίας με 8-5.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ