ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

"Μπορούμε το μετάλλιο"

  20.01.2016 23:24       1794

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Δύο παίκτες της Εθνικής ομάδας που το πάλεψαν ίσως λίγο περισσότερο απόψε στον χαμένο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τη Σερβία ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Αλέξανδρος Γούνας που μίλησαν στην ιστοσελίδα μας για το τι έφταιξε και έδωσαν το σύνθημα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Βλαχόπουλος: "Οι Σέρβοι είναι ανίκητοι, αλλά εμείς μπορούμε βάθρο"

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος τόνισε: «Νομίζω ότι οι Σέρβοι είναι τελικά ανίκητοι. Εμείς ήμασταν αρκετά κακοί σε σχέση με τα όσα είχαμε δείξει. Η ψυχολογία πάντα υπάρχει σε αυτή την ομάδα και παρά την ήττα είναι καλή. Στόχος μας είναι να φτάσουμε ψηλότερα. Δεν είναι λίγο να διεκδικείς το χάλκινο μετάλλιο σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να το πάρουμε.

Στο πόλο το να παίζεις σε μία τέτοια ατμόσφαιρα είναι κάτι μοναδικό. Αυτό θέλει ο κάθε αθλητής, ένα γεμάτο γήπεδο με τον κόσμο να φωνάζει είτε υπέρ του, είτε κατά του. Μακάρι να δούμε κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα».

Για το ποιον αντίπαλο προτιμά στο «μικρό» τελικό: «Και η Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο είναι πολύ δυνατές ομάδες. Νομίζω ότι η Ουγγαρία είναι στα μέτρα μας. Μας ταιριάζει περισσότερο κι αν διάλεγα κάποια θα ήταν αυτή».

Γούνας: "Αφήσαμε τους Σέρβους να κάνουν το παιχνίδι τους"

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Γούνας συμπλήρωσε: «Δεν καταφέραμε να μπούμε στον αγώνα καθόλου. Δώσαμε πολλές ευκαιρίες στους Σέρβους να κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν τους δυσκολέψαμε καθόλου κι έτσι εξηγείται και η έκταση του σκορ. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο».

Για το που κρίθηκε η αναμέτρηση: «Οι Σέρβοι φημίζονται για τις ικανότητές τους στον παίκτη παραπάνω, αλλά και τον παίκτη λιγότερο. Εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε συνήθως. Για αυτό άνοιξε η διαφορά. Ελπίζω να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο επόμενο παιχνίδι».

Για το αν προτιμά την Ουγγαρία ή το Μαυροβούνιο: «Δε νομίζω ότι πρέπει να προτιμήσουμε κάποια ομάδα. Είναι σχεδόν ισάξιες ομάδες και με όποιον και να παίξουμε θέλουμε να τον νικήσουμε».