ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΛΟΝΔΙΝΟ

"Μπορούσα να ανέβω στο τρίτο σκαλί"

  19.05.2016 23:12       1305

Αποστολή ΠΣΑΤ Λονδίνο (Γιάννης Δημητρόγλου)

Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δύο Έλληνες κολυμβητές που μετείχαν σήμερα σε τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Λονδίνου, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν την υπέρβαση.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, που κατέλαβε την 6η στον τελικό των 200μ. Πρόσθιο δεν ήταν και τόσο ικανοποιημένος από την εμφάνισή του. “Ήμουν καλά και πίστευα ότι θα πάω πιο γρήγορα. Ένιωθα πολύ καλά μέχρι τα 150μ., αλλά μου βγήκε μία κούραση στο τελευταίο 50άρι. Ήταν η έκτη δυνατή κούρσα που κολύμπησα. Νομίζω ότι αν δεν είχα κάνει τόσες κούρσες, θα μπορούσα να ανέβω τουλάχιστον στο τρίτο σκαλί. Δεν πειράζει όμως, δεν στενοχωριέμαι. Μπορούμε να κρατήσουμε κάποια πράγματα που έγιναν σωστά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι ο μεγάλος στόχος”, δήλωσε ο Σαμιλίδης.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Δημητριάδης που τερμάτισε στην 8η θέση του τελικού των 200μ. Πεταλούδα τόνισε: “Έχω δουλέψει για καλύτερους χρόνους. Μέσα στην κούρσα προσπάθησα να “ανοίξω” ρυθμό, αλλά υπάρχει βάρος και κούραση από τις προηγούμενες κούρσες. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τρεις κούρσες στο συγκεκριμένο αγώνισμα, που είναι πολύ επίπονο. Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου, κρατώντας ότι κατάφερα να μπω σε έναν τρίτο τελικό. Είναι σημαντικό, αλλά δεν επαναπαύομαι, γιατί θέλω να πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά παραπάνω και θα συνεχίσω να δουλεύω με γνώμονα αυτό”.

Γενικότερα, στα 200μ. πεταλούδα το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό σε σχέση με άλλα αγωνίσματα στο Λονδίνο και αυτή η διαπίστωση βρίσκει σύμφωνο τον Δημητριάδη: “Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Καταρχάς δεν έλειπε κανείς κι έπειτα μην ξεχνάμε ότι στον τελικό του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υπήρχαν πέντε Ευρωπαίοι. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Οι Ευρωπαίοι “το έχουν” το αγώνισμα και υπάρχει πολύς συναγωνισμός. Αυτό είναι εις βάρος μου, αλλά θεωρώ ότι είναι θετικό ότι παρόλα αυτά μπορώ να είμαι στον τελικό. Σίγουρα σε άλλα αγωνίσματα ο συναγωνισμός ήταν μικρότερος και το μετάλλιο πιο εύκολο”.

Η Άννα Ντουντουνάκη κατάφερε στην παρθενική της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να πάρει την ανέτη πρόκριση όμως η ίδια δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη.

Σίγουρα είναι επιτυχία που μπήκα στον τελικό και είμαι ευχαριστημένη, απλά περίμενα έναν πολύ καλύτερο χρόνο . Με βάση το πώς πήγα το πρωί, πίστευα ότι μπορούσα να “κατέβω” περισσότερο. Μακάρι να βγει καλύτερα αύριο”, δήλωσε η Ντουντουνάκη.

Τέλος, στο πως κύλησε η κούρσα του ημιτελικού των 100μ ελεύθερο στάθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ που δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό. “Ενιωθα πολύ καλά στα πρώτα 50μ. και δεν κατάλαβα ότι πήγαινα τόσο γρήγορα (σ.σ. με 22.76 είχε το ταχύτερο γύρισμα και από τους 16 του ημιτελικού). Έπρεπε να πάω πιο αργά για να κρατησω λίγες δυνάμεις. Πέρασα γρήγορα, είχα καλή στροφή, αλλά μου βγήκε η κούραση στα 75μ. και δεν “τελείωνε” η χεριά μου. Ζορίστηκα πολύ, ειδικά στα τελευταία 10μ. Και πάλι, όμως, έκανα δεύτερη κούρσα κάτω από τα 49΄΄, είμαι και 11ος, οπότε μια χαρά. Πιστεύω ότι το 50άρι θα μου βγει καλά, φαίνεται ότι έχω την έκρηξη και την ταχύτητα, μου λείπει ακόμη η αντοχή για το 100άρι”, δήλωσε ο Γκολομέεβ, ο οποίος απέφυγε να οριοθετήσει τους στόχους του για τα 50μ. ελεύθερο.