ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Μορφέσης

«Να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος»!

  08.12.2012 11:52       1095

Σχεδόν ένα 24ωρο πριν από τον μεγάλο τελικό του 1ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Περθ, μεταξύ της Εθνικής μας ομάδας των Νεανίδων και της αντίστοιχης της Ουγγαρίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, ετοιμάζεται κι αυτός για τον τέταρτο τελικό της καριέρας του σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Προηγήθηκαν, χρονολογικά, ο τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών στο Ζάγκρεμπ το 2010 (6-11 από τη Ρωσία), ο τελικός της 29ης Ιουλίου 2011 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών (9-8 την Κίνα) και ο τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών στο Αϊντχόφεν φέτος (10-13 από την Ιταλία).

Παρών βέβαια ήταν και στον ιστορικό τελικό του 2004 στην Αθήνα, ως συνεργάτης του Κούλη Ιωσηφίδη στην Εθνική ομάδα των Γυναικών (9-10 στην παράταση από την Ιταλία).

Ο ίδιος μιλάει για ύψιστη τιμή: «Είναι μεγάλη η χαρά και ύψιστη η τιμή, να συμμετέχει κάποιος σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Για εμένα, είναι η δεύτερη φορά και γι αυτό είμαι διπλά υπερήφανος.

Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο είναι και όλοι οι αθλητές / τριες, οι προπονητές, οι γονείς και οι παράγοντες του αθλήματος στην Ελλάδα».

Ομοσπονδιακός και στις Νεάνιδες, από το περασμένο καλοκαίρι, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την άποψη του για το υλικό που έχει στα χέρια του: «Συγχαρητήρια στις αθλήτριες για την προσπάθεια τους και ότι κατάφεραν μέχρι τώρα. Εύχομαι να συνεχίσουν να προσπαθούν ώστε να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο. Φτάνει μόνον να έχουν στόχους, όραμα και να ακούνε τους προπονητές τους.

Η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση, έχει παρελθόν, έχει παρόν, αλλά έχει και μέλλον».

Δεν παραλείπει όμως να ευχαριστήσει και όσους βρίσκονται δίπλα στην Εθνική ομάδα και εργάζονται γι αυτήν: «Θέλω να συγχαρώ επίσης τους συνεργάτες μου. Τον συνάδελφο Στέφανο Λέανδρο και τη φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, για την πολύτιμη βοήθεια τους, τους εφόρους μας κ.κ. Τίγκα, Τρούλο, το γιατρό μας Κυριάκο Νανούση, αλλά και ιδιαίτερα την ΚΟΕ και τον Πρόεδρο της Δημήτρη Διαθεσόπουλο που μας έδωσε την δυνατότητα να συμμετάσχουμε και να αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε πείσμα των καιρών».

Την Κυριακή στον τελικό, ο στόχος είναι ένας. Η κορυφή και το χρυσό μετάλλιο: «Στον τελικό, την Κυριακή, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ποιος δεν θέλει να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος άλλη μία φορά σε μια κορυφαία διοργάνωση;», καταλήγει.

Σημερινά αποτελέσματα στις Νεάνιδες: Αυστραλία – Βραζιλία 10-6 (θέσεις 7η – 8η), Καναδάς – Νέα Ζηλανδία 12-11 (θέσεις 5η – 6η).

Ο αυριανός τελικός ΕΛΛΑΔΑΣ – Ουγγαρίας αρχίζει στις 09.30 το πρωί ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα (08.10) θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ