ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Χριστόδουλος Χούμας

«Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες»

  13.10.2014 14:03       789

Μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά ξεκινά για το άθλημα της κολύμβησης, με το 2015 να αποτελεί σταθμό για τους Έλληνες αθλητές που θέλουν να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και να δουλεύουν ήδη σκληρά για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, με στόχο να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο γεγονός  του 2016.

Άπαντες είναι σε εγρήγορση και περιμένουν την επίσημη έναρξη της χρονιάς, με τον τεχνικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Χριστόδουλο Χούμα, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, να δίνει την πρώτη εικόνα από τις προετοιμασίες που γίνονται ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα στις πρώτες διοργανώσεις: «Τη δεδομένη στιγμή είμαστε στη φάση διαμόρφωσης, σχεδιασμού και οριστικοποίησης του προγράμματος που έχει τεθεί για το άθλημα. Περιμένουμε να ανακοινωθεί και επίσημα το καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, της Λεν για τις διεθνείς διοργανώσεις, με τις περισσότερες βέβαια να έχουν ήδη γίνει γνωστές. Το 2015 είναι πολύ σημαντική χρονιά αφού θα έχουμε τους Βαλκανικούς Αγώνες, τους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπακού, το Ολυμπιακό φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε πισίνα 25 μέτρων, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν που θα κρίνουν πολλά για τους κολυμβητές μας. Επιπλέον, υπάρχει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων, εξίσου σπουδαία διοργάνωση. Θεωρώ πως οι κολυμβητές μας θα έχουν πολλές ευκαιρίες ώστε να αγωνιστούν στο πιο υψηλό επίπεδο».

Ο κ. Χούμας αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο και στις ενέργειες που γίνεται ώστε όλα τα κολυμβητήρια να βρίσκονται στη διάθεση της ΚΟΕ και των αθλητών: «Έχουμε ακόμα αρκετά προβλήματα με τα κολυμβητήρια, τα οποία περιμένουν να διευθετηθούν. Αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε στη διάθεση μας το κολυμβητήριο του Ο.ΑΚ.Α το οποίο θα μας λύσει τα χέρια για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών μας. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με το Ζάππειο, το οποίο και είναι κλειστό λόγω εργασιών και είναι σημαντικό για εμάς καθώς αποτελεί βασικό προπονητικό κέντρο των Εθνικών μας ομάδων και πρέπει σύντομα να το έχουμε στη διάθεση μας. Από κει και πέρα, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση που θα δοθεί από την Πολιτεία και ελπίζουμε τουλάχιστον να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Η ΚΟΕ ψάχνει να βρει λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται ώστε να μην βρεθούμε εκτός προγράμματος».

Μιλώντας για τους στόχους των αθλητών στην απαιτητική χρονιά που έρχεται, ο Χριστόδουλος Χούμας σημείωσε: «Οι υπάρχουσες προϋποθέσεις δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Παρόλα αυτά, οι αθλητές μας έχουν πολύ όρεξη για δουλειά και έχουν μάθει σε δύσκολες συνθήκες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις και να τους δώσουμε κίνητρα και το υπόβαθρο ώστε αυτή τη χρονιά να στοχεύσουμε σε μετάλλια και σε μια καλή παρουσία στις διοργανώσεις στις οποίες θα λάβουμε μέρος. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ