ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Κούβδου

Να δέσει η ομάδα με τα νέα κορίτσια

  11.05.2012 13:31       1507

Από τις κορυφαίες στο νικηφόρο ματς της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών κόντρα στην Βρετανία για του Γουόρλντ Λιγκ στο Βόλο, ήταν η τερματοφύλακας Ελενα Κούβδου που μίλησε για το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας που γίνεται για την ένταξη των νεαρών κοριτσιών, αλλά και την θέληση να οδηγήσουν το αντιπροσωπευτικό μα συγκρότημα στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ στην Κίνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κούβδου: «Η Βρετανία είναι μια ομάδα που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στην έδρα της και είναι αναμενόμενο να ανεβαίνει επίπεδο και να γίνεται πιο ανταγωνιστική. Εχει στις τάξεις της πρώην κολυμβήτριες, που έχουν αντοχή και παίζουν σκληρά δυσκολεύοντας τον αντίπαλο. Γι αυτό, ενώ στην αρχή πήραμε μεγάλο προβάδισμα, στη συνέχεια δυσκόλεψε το ματς και ήρθε στο φινάλε η νίκη. Και οι Ρωσίδες – αν θυμάστε χθες - τις κέρδισαν στο τέλος.

 Ο στόχος μας είναι αυτή η ανανεωμένη ομάδα να δέσει και να ενταχθούν τα νέα κορίτσια. Καινούργια πρόσωπα να πρωταγωνιστήσουν και να έχουμε καλές εμφανίσεις. Θέλουμε να πάμε στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ στην Κίνα. Είναι φανερό. Υπάρχει όρεξη και ο καθένας προσπαθεί να στηρίξει τον συμπαίκτη του, τώρα που οι περισσότερες στην ομάδα είναι νεαρής ηλικίας κάτω από 18 χρονών.

Η Αλκηστις Αβραμίδου δήλωσε: «Υπάρχει όρεξη για διάκριση, το βλέπετε. Εχουμε κάνει πολύ λίγες προπονήσεις όλες μαζί με τα νέα κορίτσια, αλλά στεκόμαστε καλά. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Η Βρετανία έχει ανέβει ποιοτικά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πολύ σκληρή ομάδα με ιδιαίτερο στυλ. Δεν μας ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού της, γι αυτό και είδατε στο ξεκίνημα άνετη επικράτηση, όσο ήταν ξεκούραστη η ομάδα, αλλά στη συνέχεια δυσκολία. Ευτυχώς δεν στοίχισε ο μέτριος παίκτης παραπάνω. Θελήσαμε τη νίκη μέχρι το τέλος και την πήραμε κι αυτό είναι καλό κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Προχωράμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής