ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιάννης Φουντούλης

Να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην 4άδα

  11.04.2012 10:27       954

Την πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες περιμένει πώς και πώς ο Γιάννης Φουντούλης. Ο 23χρονος διεθνής επέστρεψε εχθές από το Έντμοντον παρέα με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Ο περιφερειακός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παραχώρησε δηλώσεις στην ΚΟΕ αναφερόμενος στα συναισθήματά του για την παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα, όπως και τους στόχους της εθνικής στη διοργάνωση.

Για το πως αισθάνεται ενόψει Ολυμπιακών είπε: «Εμείς οι νεότεροι θα θέλουμε να το ζήσουμε. Είναι η πρώτη μας Ολυμπιάδα και θα είναι μία εμπειρία ζωής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Πρέπει να δουλέψουμε τους επόμενους μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς, να δώσουμε το 100% και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Για το «μυστικό» της επιτυχίας :«Η ομάδα βασίζεται στη χημεία των νέων με των έμπειρων παικτών. Νομίζω κι εμείς οι μικρότεροι έχουμε δείξει τον τελευταίο καιρό πολύ καλά σημάδια βελτίωσης και ότι η εθνική ομάδα μπορεί να στηρίζεται και σε εμάς κι ας μην έχουμε τόσο μεγάλες εμπειρίες σε τόσο υψηλό επίπεδο. Με την εμπειρία και την βοήθεια των πιο μεγάλων σε ηλικία παικτών μπορούμε και αποδίδουμε πολύ καλύτερα. Για παράδειγμα, ο Αφρουδάκης, ο Δεληγιάννης, ο Χατζηθεοδώρου έχουν συμμετάσχει αρκετές φορές σε προολυμπιακό τουρνουά. Και σε μια διοργάνωση που είναι πολύ αγχωτική ειδικά για εμάς που ήταν η πρώτη φορά έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο τα δικά τους λόγια, οι δικές τους κουβέντες και τα πάντα ήταν πολύ διαφορετικά».

Για τα «πέτρινα χρόνια της εθνικής σχολίασε:«Στον αθλητισμό παλεύεις κάθε μέρα για να γίνεις καλύτερος. Μπορεί σε δύο χρόνια να είσαι σε μια κάμψη και με μια επιτυχία όλα να επανέλθουν εκεί που ήταν. Και πιστεύω έχει γίνει η αρχή, γιατί ήταν μια μεγάλη επιτυχία να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα, λόγω και της απουσίας μας από μεγάλες διοργανώσεις. Οπότε θεωρώ ότι είναι η αρχή για κάτι πολύ καλό στο μέλλον».

Για τους στόχους στους Ολυμπιακούς αγώνες:«Περιμένουμε την κλήρωση για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση γιατί είναι δύο όμιλοι των έξι. Το όνειρό μας είναι να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην 4άδα. Θα παλέψουμε για το καλύτερο το οποίο ελπίζουμε να είναι το μετάλλιο. Το έχουν δηλώσει και οι πιο έμπειροι παίκτες και δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω. Θα είμαστε προσγειωμένοι και με όλες μας τις δυνάμεις θα διεκδικήσουμε το καλύτερο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος