ΤΕΧΝΙΚΗ / Νίκος Κραουνάκης

«Να μάθουν να κολυμπάνε σωστά»

  08.03.2012 16:31       1219

Αύριο Παρασκευή ξεκινάνε οι χειμερινοί αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών, για παιδιά ηλικίας 10,11 και 12 ετών. Η διεξαγωγή τους θα γίνει στο κολυμβητήριο της Νίκαιας και η συμμετοχή, παρά τα προβλήματα του χώρου, θα είναι αρκετά μεγάλη, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του αθλήματος.

Για την διοργάνωση μίλησε και ο προπονητής της ΚΟΕ, Νίκος Κραουνάκης (ΦΩΤΟ), ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη και τους στόχους που εξυπηρετεί.

«Πρόκειται για έναν αγώνα που συμμετέχουν παιδιά που βρίσκονται σε αναπτυξιακές ηλικίες. Εμείς θέλουμε να δούμε τι αριθμό αθλητών έχουμε, τι προβλήματα έχουν προκύψει στο χώρο και αν αυτά έχουν επηρεάσει την προσέλευση των παιδιών στην κολύμβηση. Εφέτος, αν και τον τελευταίο καιρό το άθλημα αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες αναμένεται τη συμμετοχή 1100-1150 νεαρών κολυμβητών, η οποία είναι ικανοποιητική».

Παράλληλα για τον ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο τόνισε: «Πάντα σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει έντονος συναγωνισμός, καθώς είναι πιο εύκολο να βελτιωθούν οι χρόνοι. Επιθυμία μας πάντως είναι να μάθουν οι νέοι αθλητές να κολυμπάνε σωστά και να έχουν σωστή τεχνική. Αυτό είναι το σημείο που θα επικεντρώσουμε κι όχι ένας καλός χρόνος ο οποίος μπορεί να είναι αποτέλεσμα της πρόωρης ανάπτυξης ενός παιδιού».

Τέλος, για τα κέρδη των συμμετεχόντων ανέφερε: «Θα είναι καλό για τους κολυμβητές να δουν τους κόπους και την προσπάθειά τους να ανταμείβονται. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν άλλους αθλητές, να πάρουν συμμετοχή σε  έναν αγώνα, να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν ό,τι τους λένε οι προπονητές ώστε να μπουν και στις αγωνιστικές κατηγορίες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος