ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 93ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Νόρα Δράκου: «Να μπούμε τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

  20.05.2024 16:49       1072

Η Νόρα Δράκου (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, καθώς τερμάτισε πρώτη στα 50μ ύπτιο με χρόνο 28.15 στην 93η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη. Για τη σπουδαία πρωταθλήτρια μας αυτό είναι το 35ος της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της και είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Μαριάνα Λυμπερτά που έχει 37. Στο αγώνισμα συνέχισε για 10η χρονιά το σερί που έχει «χτίσει» από το 2015.

Αναδείχθηκε επίσης καλύτερη κολυμβήτρια στο Ποσειδώνιο με την επίδοση  28.15 στα 50μ ύπτιο (868 βαθμοί).

Η Δράκου έκανε τον απολογισμό στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Το πρωτάθλημα ήταν για εμένα ένα είδος προπόνησης να δω που βρίσκομαι ενόψει ευρωπαϊκού και ένας αγώνας για να μαζέψω όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ για την ομάδα μυ τον Παναθηναϊκό. Και τα δύο σκέλη νομίζω ήταν άκρως επιτυχημένα. Σαφώς κυνηγούσα και το ρεκόρ μεταλλίων της  σπουδαίας Μαριάννας Λυμπερτά, δεν μου βγήκε αλλά σε έναν αγώνα ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις... Άλλο ένα πρωτάθλημα έκλεισε για εμένα επιτυχημένα με τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας και με πολύ καλή συνολική εικόνα της ομάδας μου».

Η επόμενη σελίδα τι περιλαμβάνει; Συνεχίζει η Νόρα Δράκου: «Πλέον μπαίνω στη τελική ευθεία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. Είναι ένας μεγάλος μου στόχος! Θέλω να σημειώσω όσα περισσότερα πανελλήνια ρεκόρ. Να πλασαριστώ σε όσο καλύτερη θέση μπορώ στα 50μ ύπτιο και να κυνηγήσω το όριο για τους ολυμπιακούς στα 50μ ελεύθερο. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ευρωπαϊκό για εμένα και ανυπομονώ. Και μετά είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Να πετύχουμε με τα παιδιά ό,τι δεν πετύχαμε στο Τόκιο. Να μπούμε τελικό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος