ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Να πάρουμε τα ρίσκα μας για το πρωτάθλημα»

  14.10.2013 15:18       1153

Φώτο: Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ανάμεσα στην Ευγενία (αριστερά) και την Έλενα (δεξιά), οι οποίες βοήθησαν στη διαδικασία της σημερινής κλήρωσης.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ήταν αυτός που έκανε τον πρόλογο πριν την κλήρωση της Α1 Ανδρών και Γυναικών. Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες έχει δημιουργήσει η οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα μας, η οποία ταλανίζει και τον χώρο της υδατοσφαίρισης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, στην αναφορά του προς τους εκπροσώπους των σωματείων, υποστήριξε: «Δεν θα μπορούσε το πόλο να μείνει μακριά και ανέγγιχτο από τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που βασανίζει την ελληνική κοινωνία. Κάτω από άκρως δυσμενείς συνθήκες καλούμαστε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τα πρωταθλήματα της Α1 Ανδρών και Γυναικών. Γνωρίζω πολύ καλά τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βασανίζουν εσάς που εκπροσωπείτε τα σωματεία και δίνετε έναν τεράστιο αγώνα για τη συντήρησή τους.

Βέβαια, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, υπάρχουν και παράλληλα θέματα, τα οποία δημιουργήθηκαν από την τεράστια κρίση. Ένα από αυτά, όπως όλοι γνωρίζουμε είναι τα κλειστά κολυμβητήρια. Σας θυμίζω ότι πέρυσι, ένα ιστορικό σωματείο του χώρου, ο ΝΟ Χανίων, έδωσε όλα του τα παιχνίδια στην Αθήνα, πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική του έδρα, δηλαδή. Αυτό δεν είναι υγιής ανταγωνισμός, δεν είναι μια σωστή διαδικασία.

Εκτός από το πρόβλημα των κολυμβητηρίων, ένα μεγάλο πρόβλημα, ακόμα μεγαλύτερο κατά την προσωπική μου άποψη, είναι οι άδειες λειτουργίας των κολυμβητικών χώρων. Μέχρι σήμερα, τα τελευταία χρόνια, και με την ανοχή της Πολιτείας, ας μην χαρακτηρίσω με ποιον τρόπο, προχωρούσαμε. Τώρα, όμως, η εφαρμογή του νόμου είναι δεδομένη και οι ποινές μεγάλες, όχι μόνο για τον εκπρόσωπο του σωματείου που χρησιμοποιεί τον χώρο, αλλά και για τον πρόεδρο της οικείας ομοσπονδίας. Ακόμα και σήμερα γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας σε ορισμένα κολυμβητήρια που θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα κι αυτό, πιστέψτε με, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Χωρίς άδεια για την εγκατάσταση από την αρμόδια Περιφέρεια, γιατί εμείς σαν ΚΟΕ δεν δικαιούμαστε πλέον να δώσουμε κάποια άδεια, να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα παιχνίδι. Έχω συνάντηση εντός των προσεχών ημερών με τον Υπουργό Πολιτισμού και τον υφυπουργό Αθλητισμού, όχι μόνο γι’ αυτό το θέμα, αλλά και για άλλα θέματα.

Σας καλώ, λοιπόν, να μην εφησυχάσετε, να το έχετε πάντα ως προτεραιότητα το συγκεκριμένο θέμα και φροντίστε να δοθεί λύση και στα 2-3 κολυμβητήρια που δεν έχουν ακόμη άδεια λειτουργίας.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι οι άδειες των προπονητών. Ξεκινάμε το πρωτάθλημα, μέχρι να συμπληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται με τις σχολές προπονητών, αλλά είναι θέμα μεγάλο οι άδειες των προπονητών. Θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο.

Πρέπει να πάρουμε τα ρίσκα μας για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Χωρίς πρωτάθλημα δεν μπορούμε να υπάρχουμε στο χώρο, είναι ο καθρέφτης μας. Αλλιώς δεν θα υπάρχουν Εθνικές ομάδες, ούτε εμείς θα μπορούμε να λέμε ότι υπηρετούμε το άθλημα. Πρέπει, λοιπόν, να πάρουμε τα ρίσκα μας και πρέπει να στηρίξει ο ένας τον άλλο στην προσπάθεια αυτή.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχουν και αλλαγές στους κανονισμούς της υδατοσφαίρισης. Έχει γίνει μια σοβαρή δουλειά από τους διαιτητές και την ΚΕΔ. Οι φήμες που έρχονται από το εξωτερικό μιλούν για μία «θολούρα» στους κανονισμούς. Σας καλώ να μπείτε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για να δείτε τους νέους κανονισμούς. Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι έτοιμη η προκήρυξη για όλα τα σωματεία, μια προκήρυξη με πολλές αλλαγές και πολύ σημαντική δουλειά από όλα τα μέλη μας. Εύχομαι σε όλους καλή αρχή, καλή επιτυχία κι εύχομαι του χρόνου να είμαστε καλύτερα απ’ ότι φέτος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος