ΤΕΧΝΙΚΗ / Λυκούργος Κατσιάρας

«Να πολλαπλασιάσουμε τις διακρίσεις»

  15.06.2014 18:22       1000

To Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων Τεχνικής Κολύμβησης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Χανίων το διάστημα 26 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου έχει πρωταγωνιστές τους ίδιους τους αθλητές που θέλουν το καλύτερο δυνατό για τη χώρα ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο Λυκούργος Κατσιάρας, μέλος της Ελληνικής ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την πρώτη του επαφή με το άθλημα αλλά και τις φιλοδοξίες του ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης:

«Λίγο κλασσική κολύμβηση, λίγο πόλο ήταν η πρώτη επαφή με τον Υγρό στίβο αρχικά για εμένα. Με κέρδισε η Τεχνική όμως, παρακολουθώντας αγώνες και βλέποντας ότι είναι άθλημα με ταχύτητα, γρήγορο και κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Είναι ο 3ος μου χρόνος στο άθλημα και με χαροποιεί το γεγονός ότι βελτιώνομαι συνεχώς»

Η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο στόχος για τον νεαρό κολυμβητή της ΑΕ Χαϊδαρίου: «Η διοργάνωση γίνεται στη χώρα μας και αυτό μας ωθεί να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Η Ρωσία αλλά και η Κίνα είναι μεγάλες δυνάμεις στο άθλημα. Ως Ελλάδα έχουμε να επιδείξουμε σημαντικές διακρίσεις όμως και το πρωτάθλημα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τις πολλαπλασιάσουμε. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αλλά η δική μας προπόνηση είναι σωστή και μπορεί να αποδώσει»

Οι ευχαριστίες σε προπονητές και οικογένεια είναι δεδομένες για τον 17χρονο κολυμβητή: «Σαφώς ευχαριστώ τους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Είναι δύσκολες οι συγκυρίες και ειδικά η οικογένεια μου έχει να φροντίσει για πολλά. Όσα έχω καταφέρει τους τα χρωστάω».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος